13.04.2019, 19:17 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

HIH går ‘all in’: Vi skal spille frit og intuitivt

Cheftræner Kristian Kristensen tror på muligheden for en EHF Cup-finale. Søndag skal holdet til Esbjerg for at spille den anden af to semifinalekampe.

 

Herning-Ikast-truppen har fået et solidt boost i midtugen med en overbevisende sejr i Viborg. Her var holdet pisket til at hente mindst ét point, mens værterne ligeledes var presset til at præstere og hente livsvigtige point til kontoen.

 

Gæsterne holdt hovederne kolde, kontrollerede fra start til slut og sejrede med hele 28-21 på en svær udebane. Med et friskt skud selvtillid er enhjørningerne nu klar til at tage kampen op mod stærke Team Esbjerg i kamp to af to om en plads i EHF Cup-finalen.

 

- Vi glæder os rigtig meget, og vi minder hinanden om, at det er en stor kamp, vi har i vente. Vi ser frem til at spille i en forhåbentlig fyldt hal og mærke Europa Cup-suset, selv om det er et dansk hold, vi skal op imod. Det er en stor kamp, og vi tror på, at vi kan vinde, fortæller Kristian Kristensen og understreger, at troen er der, selv om første opgør bød på et nederlag på 20-23.

 

- Vi går ‘all in’. Absolut. Ja, vi har en meget afgørende kamp mod Aarhus på fredag, som skal vindes, men vi har rigelig tid til at restituere og forberede os. Esbjerg er favoritter, det ved både de og vi, men vi vil spille vores chance. Det handler om EHF Cup-finalen, og vi kommer med stor selvtillid efter den klare sejr, vi tog i Viborg, hvor der var enormt meget på spil, lyder det fra cheftræneren for HIH.

 

At vende det smalle nederlag fra kamp ét kommer til at kræve den samme defensive styrke og disciplin, som holdet har vist på det seneste i særdeleshed. Samtidig skal der løsnes en smule op i den offensive organisation.

 

- Vi skal finde en håndfuld mål mere i det stationære angrebsspil, end vi har gjort i mange af vores kampe på det seneste. Kan vi ramme en 26-27 scoringer, har vi en chance, sådan som vores målmand og vores defensiv står lige nu. Jeg har stor tiltro til, at det fortsætter. Og med 20-23 i den første kamp kan en tremålssejr sagtens vise sig at være tilstrækkelig, hvis antal scorede udebanemål kommer i spil. Vi fik vist i onsdags mod Viborg, at vi godt kan, men vilkårene for at lave mål mod Esbjerg er sværere end mod Viborg. Det kommer til at kræve, at vi spiller lidt frit og intuitivt, siger Kristian Kristensen.

 

Træneren må fortsat undvære sin venstrefløj, Emma Friis, der blev skulderskadet i det omvendte opgør. Der er kampstart i Blue Water Dokken i Esbjerg allerede kl. 13:00 søndag.