10.03.2019, 19:00 | Af: Louise Ø. Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Herning-Ikast Håndbold er i EHF Cup semifinalen

På trods af et seks måls nederlag på udebane, er HIH videre i EHF Cuppen, hvor de møder Team Esbjerg i semifinalen

Herning-Ikast Håndbold var rejst til Kroatien med en 8-måls føring i bagagen, og der var derfor ikke lagt op til, at der ville blive spænding om den europæiske semifinaleplads. Men de kroatiske modstandere fra HC Podravka Vegeta ville det anderledes.

Kroaterne viste igennem hele opgøret stor fightervilje og en tro på, at de kunne drille midtjyderne og spille sig i semfinalen. Flere gange i løbet af opgøret så det da også ud til, at de ville lykkedes. Med få tekniske fejl i første halvleg formåede kroaterne at sikre at Herning-Ikast Håndbold kun førte en enkelt gang i kampen ved stillingen 2-3. 

I løbet af første halveg udbyggede kroaterne stille, men sikkert, deres føring og kunne til sidst gå til pause foran 12-6. Der var dermed rigeligt at snakke om for Kristian Kristensen i omklædningsrummet ovenpå en første halveg, som bød på en række tekniske fejl fra midtjyderne.

Det var kroaterne, som kom bedst ud fra pausen, og de kunne to minutter inde i anden halvleg kigge op på måltavlen og se en føring på 8 mål i deres farvør. Få minutter senere kunne kroaterne juble over en ni måls føring, som, hvis den holdt kampen ud, ville sende dem i semifinalen.

En timeout fra Kristian Kristensen fik tændt op under midtjyderne som på otte minutter scorede syv mål, samtidig med at Jessica Ryde hev en række vigtige redninger frem i målet.
Dermed var der pludselig kun to måls forskel mellem de to mandskaber, og HIH kunne dermed igen ane en semifinaleplads med knap et kvarter tilbage af opgøret.

Med 2 minutter tilbage af opgøret scorede HC Podravka Vegeta til 24-18, som også blev opgørets endelige resultat, hvilket betyder at Herning-Ikast Håndbold er videre til EHF Cup semifinalen, hvor de møder Team Esbjerg.

Stillinger undervejs:
2-3, 4-3, 6.3, 7-5, 9-6, 12-6 (pause), 15-17, 16-8, 17-11, 19-16, 22-18, 24-18 (slut)