01.03.2019, 20:43 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Godt udgangspunkt på hjemmebanen

Herning-Ikast Håndbold besejrede Podravka med otte mål før næste uges returmøde i Kroatien.

 

Vind eller forsvind over to kampe…

 

En hel del var selvsagt på spil fredag aften i IBF Arena, hvor hjemmeholdet tog imod kroatiske HC Podravka Vegeta i den første af to EHF Cup-kvartfinaler.

 

Spillemæssigt har Herning-Ikast været en smule svingende i de seneste kampe, mens resultaterne dog er kommet i hus. Og det gjorde det også mod kroaterne, som blev besejret med 34-26.

 

Denne aften var der tilmed ingen slinger fra start. Kort inde i opgøret lavede Emma Friis tre på godt og vel halvandet minut, og Helene Fauske fulgte op med to scoringer. Lige præcis kontraspillet, som Kristian Kristensen forinden havde håbet at få op at køre, fungerede fortrinligt, og med en føring på 6-2 efter mindre end otte minutter pressede hjemmeholdet gæsterne til at tage en tidlig timeout.

 

En føring på 7-2 kunne HIH’erne dog ikke opretholde. De kroatiske gæster moslede sig langsomt tilbage i kampen, og Alena Ikhneva viste prøver på sin fine og kraftfulde højrearm med to træffere, som Jessica Ryde i målet måtte kigge langt efter. Forspringet blev reduceret til to, førend midtjyderne atter slog hul. Efter to i træk fra stregen af Sarah Iversen kunne hende og holdkammeraterne gå ind i det 23. spilminut med en føring på 12-7. Louise Burgaard lukkede med en hammer i absolut sidste sekund af første halvleg, hvilket sikrede 17-12 ved pausen.

 

Herning-Ikast Håndbold åbnede anden halvleg med fuld udblæsning, og en sjælden målscorer i Mathilde Bjerregaard til hele 22-13 var et godt symbol på, at både spil og resultat gik enhjørningenes vej. Desværre manglede stabiliteten, og føringen svandt ad flere omgange ind til plus fem.

 

I slutfasen satte værterne dog atter tryk på kedlerne rent offensivt, og med et par vigtige redninger fra Jessica Ryde kunne holdet støt udbygge føringen. Tonje Løseth bød ind med to stærke slidermål i opgørets sidste par minutter, og med en returkamp i vente søndag i næste uge kan ethvert ekstra mål blive afgørende i den samlede stilling.

 

En sejr på 34-26 giver Herning-Ikast Håndbold et godt udgangspunkt før opgøret i Kroatien, men arbejdet skal stadig gøres færdigt i den slaviske heksekedel.
 

Stillinger undervejs:

7-2, 8-6, 12-7, 13-10, 15-10, 17-12 (pause), 18-12, 22-13, 22-15, 24-19, 27-19, 27-22, 30-25, 33-25, 34-26 (slut)

 

Målscorere for HIH:

Emma Friis 10, Helene Fauske 9, Louise Burgaard 6, Annika Jakobsen 3, Sarah Iversen 3, Tonje Løseth 2, Mathilde Bjerregaard 1

 

Tilskuere:

1.308 i IBF Arena