05.04.2021, 12:29 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Glæde og begejstring over europæisk Final4

Lørdag eftermiddag sikrede vi os med en sejr over russiske Lada en plads i Final4 til maj i EHF European League.

Sejren kom i land efter en hård kamp mod Lada, der ikke havde tænkt sig at overgive sig let, hvilket gjorde det til en særdeles svær kamp, og i følge Kasper Christensen, den klart hårdeste modstander indtil videre.

"Lada gjorde det svært for os, og de havde taget nogle ting med i tasken, som overraskede os. Det er klart den sværeste modstander som vi har mødt i turneringen, og vi måtte virkelig grave dybt for at vinde. Jeg synes dog, at vi set over de to kampe er den rigtige vinder, og at vi lige var den tand bedre og skarpere end Lada, der er en klassemodstander", fortæller Kasper Christensen, der glæder sig over, at holdet nu er klar til Final4 til maj.

"Vi havde som målsætning at komme til Final4, så det er i den grad tilfredsstillende, at vi lykkedes med det. Vi lever i alle tre turneringer vi er med i, og lige nu er vi inde i en særdeles god periode med 12 sejre ud af 13 mulige kampe, så vi har ramt topniveauet på det rette tidspunkt, og det lover godt for resten af sæsonen.

Også Daniel Grønhøj, direktør for Herning-Ikast Håndbold, er en glad mand oven på det flotte resultat, og er tilfreds med, at holdet har indfriet deres målsætning for denne sæson.

"Først og fremmest er jeg meget tilfreds med den kvalitet spillere og trænere har leveret de seneste mange uger efterhånden. Det betyder meget for alle i og omkring klubben. Det er et kæmpe kvalitetsstempel til Herning-Ikast Håndbold. Vi er det eneste hold fra Danmark der i år havde niveauet til at være med i European League, og nu er vi Final4. Som vi hele tiden har sagt, så spiller vi europæisk hvert år, og vores målsætning er hvert år at spille i de afgørende kampe i alle turneringer vi deltager i. Derfor er det tilfredsstillende for mig vi indfrier være målsætninger. Desværre er det sket uden alle vores trofaste tilskuere og sponsorer, og jeg kan bare sige vi glæder os så meget til at få dem i hallen og Handelsbankenloungen igen. Det er dem der gør det her muligt, og de fortjener at opleve det på nærmeste hold, men forhåbentlig bliver det snart muligt".

Der er endnu ikke trukket lod om, hvem vores modstander bliver i semifinalen i Final4, men dette gøres 15. april. Kampene spilles den 8-9. maj.