07.03.2020, 12:23 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Før “mystisk” returkamp: HIH skal selv skabe energien

Herning-Ikast Håndbold spiller søndag returopgør i EHF Cup-kvartfinalen mod rumænske Gloria-Bistrita. Kampen spilles uden tilskuere grundet coronavirus.

 

Efter første halvdel af EHF Cup-kvartfinalen har Herning-Ikast Håndbold en tremålsføring med hjem til det midtjyske. I første halvleg af opgøret i det nordlige Rumænien var det ellers hjemmeholdet, der styrede begivenhederne, men efter pausen overtog Mathias Madsens mandskab kontrollen og vendte kampen på hovedet.

Den kontrol vil HIH-træneren gerne se gentaget i returkampen, og det skal en stærk defensiv skabe grundlaget for.

- Det er en ny kamp, hvor vi selvfølgelig har et lille forspring, men det må vi ikke hvile på. Vi har rigtig stor fokus på den defensive del, og der er nogle ting fra det første opgør, som jeg synes, vi kan forbedre. Hvis vi får lagt basen defensivt, så får vi skabt os selv en rigtig god mulighed for at løbe kontra - og for at vinde kampen og gå videre, indleder Mathias Madsen.

I onsdagens ligasejr i København stod forsvaret meget stærkt, og selv om det søndag er mod en anden modstander, kan holdet viderebringe et mentalt aspekt fra mødet med hovedstadsklubben.

- Den selvtillid, vi er ved at opbygge omkring det defensive, er med til at give pigerne en vis ro i deres forsvarsspil. Det har vi savnet lidt, fortæller cheftræneren.

Selv om selvtilliden er god, bliver det dog en noget særlig oplevelse at spille søndagens returkamp. Ikke blot fordi at der er tale om en europæisk kvartfinale; grundet myndighedernes anvisninger i forbindelse med udbruddet af coronavirus spilles kampen nemlig uden tilskuere.

- Normalt er der en forskel på at spille ude og hjemme, og hjemmebanefordelen er der naturligvis stadigvæk lidt, men ikke i lige så høj grad som den ville være, hvis der var 1.500 mennesker i hallen. Det bliver en speciel og mystisk fornemmelse, lidt træningskamps-agtigt, og vi skal prøve at håndtere det ved at skabe vores egen energi, når den nu ikke kommer fra lægterne, lyder det fra Mathias Madsen.

I Rumænien endte den første kvartfinalekamp 26-29, og dermed har Herning-Ikast Håndbold gode kort på hånden i bestræbelserne på at nå semifinalen.

OBS! Grundet myndighedernes anvisninger om at mindske risikoen for spredning af coronavirus, spilles kampen desværre uden tilskuere. Har du allerede købt billet, kan du henvende dig til LNI@HIHBOLD.DK for at få denne refunderet eller ombyttet.