27.03.2022, 15:35 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Flot sejr over Valcea efter målfest

Det blev ikke nogen forsvarskamp, men derimod en angrebskamp, da vi her til eftermiddag mødte Ramnicu Valcea i første kvartfinale i EHF European League. Vi fik en storsejr med hjem på hele 39-33 efter 20-17 ved pausen.

Der var fart over feltet fra første fløjt, og det var tydeligt, at det var to angrebslystne hold der tørnede sammen i den første af to kvartfinaler. Vi fik hurtigt greb om kampen, og virkede til i perioder, at kunne skrue op og ned for intensiteten i kampen. Forsvarsmæssigt så det godt ud i starten, mens vi faldt en del mod slutningen af første halvleg, hvilket gjorde, at der røg to-tre mål ind, der med lidt mere fokus, normalt ikke ville ryge i netmaskerne.

Vi var særdeles skarpe i den anden ende af banen, og målene kom nærmest efter behag, hvor især Emma Friis, Emma Lindqvist og Ingvild Bakkerud scorede lystigt på et meget fladt rumænsk forsvar. Vi fik midtvejs en føring på hele seks mål, hvilket punkterede lidt af den heftige stemning i hallen, men rumænerne gav dog ikke op så let, og de fik spillet sig tilbage i kampen, og fik reduceret føringen, så det blot stod 20-17 ved pausen. Lidt ærgerligt, da man sad med en følelse af, at vi havde kampen helt under kontrol.

Efter pausen var det igen os der tog teten, dog stadig med Valcea blot tre-fire mål bag os. Midtvejs i halvlegen kom der en episode, der fik begge mandskaber op af stolene og temperemantet i kog, hvilket også forplantede sig til tilskuerpladserne. Havde man følt entusiasme fra hjemmepublikummet i første halvleg, så var det for intet at regne med, hvad der i resten af kampen udspillede sig. Vi var i den grad på udebane, og det fik Valcea til for alvor at tro på tingene, og nogle minutter senere var det helt lige i, hvad der må betegnes som en målfest af en kamp.

Heldigvis formåede vi at holde hovedet koldt, og fik igen kontrol over kampen, blandt andet takket være nogle vigtige redninger fra Sabine Englert, og på nogle gode og effektive minutter, slog vi et afgørende hul som Valcea ikke kunne svare igen på, og som ligner et særdeles godt udgangspunkt forud for kampen på lørdag i IBF Arena.

Topscorer blev Emma Friis med 11 mål, mens Ingvild Bakkerud fik bolden i mål ni gange. Emma Lindqvist scorede seks gange.

Returopgøret spilles på lørdag i IBF Arena klokken 18, og vi håber på, at se mange af jer, så vi kan få skabt en god og medlevende kulisse, der kan hjælpe holdet frem mod Final4.