11.01.2020, 19:01 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Efter sejr i Rusland: Madsen vil have førstepladsen

Med en overbevisende sejr ude over det russiske storhold, Lada, i bagagen, går Herning-Ikast Håndbold nu efter at slutte som étter i sin EHF Cup-pulje, som holdet fører.

 

For godt et par uger siden leverede Herning-Ikast Håndbold én af de største præstationer nogensinde i dansk pokalhåndbolds historie, da enhjørningerne lammetævede favoritterne fra Odense Håndbold i Santander Final4-finalen.

Lørdag eftermiddag leverede holdet en præstation, der var tæt på at tangere opgøret mod fynboerne. På udebane i Rusland mod Lada satte HIH sig fuldstændigt på begivenhederne, og på overbevisende manér sikrede holdet sig to lidt overraskende point.

- Det var næsten på højde med pokalfinalen. Jeg synes, det var en bundsolid defensiv indsats med en rigtig godt spillende Jessica Ryde på mål. Spillerne formåede på fornem vis at overføre den taktiske forberedelse til banen, og det var rigtig stærkt at se, hvordan vi var i kontrol og havde en dejlig ro over os. Vi lavede meget, meget få fejl i kampen, og det vidner om høj klasse, når man præsterer det på en svær udebane i Europa. Ikke mange forstår, hvor svært det er at spille herovre, og at sætte sig på en kamp ude mod Lada og vinde 25-20 er ikke noget, man bare lige gør. Det er et kæmpe resultat, og det er virkelig stort for hele holdet, siger Mathias Madsen, der har roser til hele flokken - og til anføreren i særdeleshed.

- Alle bød ind. Tonje Løseth defensivt og Emilie Steffensen offensivt var fuldstændig vanvittige, i målet viste Jessica Ryde klassen, og på stregen var Vilde (Johansen, red.) rigtig stærk. Også Fauske viste højt niveau i begge ender af banen, og så havde vi en Stine Skogrand, som skal have lidt ekstra kredit i dag. Hun er en leder, der går forrest med sin enorme energi, og hun er så vigtig en del af vores hold, lyder det videre fra HIH-træneren.

Stiler efter førstepladsen
Der er blot spillet to kampe ud af seks, men med sejren i Rusland og foreløbig maksimumpoint i gruppen har Mathias Madsen og spillerne i Herning-Ikast Håndbold skabt sig selv et fortrinligt udgangspunkt for resten af puljespillet. Selv om det endnu er tidligt, skal holdet gå efter at tage førstepladsen, mener han.

- Hvis man holder hjemmebanen, er man allerede rigtig godt på vej. Dertil skal man gerne finde et par point på udebane, og nu har vi fundet to ude mod Lada. Det var to bonuspoint, så hvis vi kan holde skruen lige i vandet herfra, ser det rigtig godt ud hvad avancement fra gruppen angår. Men vi stiler klart efter at få førstepladsen, hvilket sandsynligvis også vil give os en bedre matchning til den videre færd, så nu skal vi bide os fast som puljeétter, slutter cheftræneren.

I rundens andet opgør tog norske Storhamar en lidt overraskende hjemmesejr over tyske Bietigheim, og dermed ligger Herning-Ikast Håndbold alene i spidsen af gruppen med fire point. Storhamar og Bietigheim har hver to point, mens Lada endnu ikke har point på kontoen.