01.03.2019, 23:20 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Burgaard: Vi var taktisk smarte

Offensivt forsvarsspil og en god kontramaskine grundlagde sejren på 34-26 over Podravka.

 

Herning-Ikast Håndbold kan rejse til Kroatien med et godt udgangspunkt. I den første af to EHF Cup-kvartfinaler mod HC Podravka Vegeta tog de midtjyske håndboldkvinder nemlig en overbevisende sejr på otte mål, der kom i land takket være ét velanvendt våben i særdeleshed:

 

- Kontra.

 

Louise Burgaard er spilleren bag den kort-sammenfattede konstatering. Hun tager en dyb vejrtrækning, der går over i en blanding af et forløsende suk og et smil så stort, at det sidder helt oppe bag ørerne, før hun taler videre.

 

- … Så vi er godt trætte nu - men det er en god træthed, lyder det med et forsigtigt grin, der alligevel emmer af tilfredshed og glæde.

 

- Vores succes i dag kom af godt forsvars- og målmandsspil, der gjorde, at vi kunne løbe kontra. Det var taktisk smart af os at åbne i et 5:1-forsvar, for vi pressede dem ud i nogle afleveringer, som de ikke var særligt skarpe i. Vores mere offensive forsvarsspil og de mange kontraer gav os sejren i dag, og at Emma Friis tager en flot topscorertitel med ti mål vidner også om, at vi fik kontraspillet til at rulle rigtig godt, fortæller Louise Burgaard.

 

Samme mod og mentalitet skal med til Kroatien

Med otte mål har midtjyderne et solidt udgangspunkt, inden holdene atter skal duellere på næste søndag. Men arbejdet skal gøres færdigt, understreger bagspilleren - denne gang på kogende østeuropæisk grund, når kroaterne har hjemmebanefordelen.

 

- Det er vigtigt, at vi har et stort forspring, for når man er på udebane i Østeuropa, så er man nærmest bagud med fem fra start. Vi må ikke gå derned og begynde at spille baglæns og blive bange for at sætte vores føring over styr. Vi skal bare gå ‘all in’ for at vinde, som vi gjorde det i dag. Der bliver pres på fra tilskuerne, men det har vi prøvet før, så det skal vi nok tage i stiv arm, lover Louise Burgaard.

 

Højrebacken spillede en stærk anden halvleg og stod for seks scoringer i fredagens sejr.