14.05.2022, 17:08 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Bietigheim vinder semifinalen med scoring i sidste sekund

Det lignede længe en sikker sejr til Bietigheim, men med et flot comeback var vi lige ved at stjæle sejren til sidst. Tyskerne formåede dog at holde hovedet koldt, og på et mål i sidste sekund sikrede Karolina Kudlacz sejren på 33-34.

Bietigheim lignede på forhånd det stærkeste hold som vi kunne trække, og straks fra start af kampen, fik man som tilskuer en fornemmelse af, at de tyske mestre indeholder rigtig meget kvalitet på alle positioner. Der var fart over feltet fra begge sider, og målene fløj ind om ørerne på de to målmænd.

Vi startede ud med Sabine Englert, der var blevet foretrukket, efter den flotte kamp i tirsdags mod Odense Håndbold, og hun diskede op med store redninger gennem hele halvlegen, og var en af årsagerne til, at vi havde Bietigheim inden for rækkevidde. Tyskerne fik stille og roligt et overtag, og på nogle skarpe minutter fik de bragt sig foran med 5-10, hvilket fremtvang en timeout fra Kasper Christensen side.

Den havde med det samme effekt, og vi fik strammet op i forsvaret og sat nogle gode systemer op i angrebet, og midtvejs i halvlegen havde vi således nedbragt føringen til 8-10. Så fik Bietigheim igen en opblomstring og fik trukket fra med fire mål, men herfra fik vi igen sat en prop i, blandt andet via kontant forsvarsspil, gode redninger, og uprovokerede fejl fra Bietigheims side.

Derfor kunne vi gå til pause, blot bagud 12-14, og med en klar fornemmelse af, at vi godt kunne byde de tyske mestre og forhåndsfavoritter op til dans. Ingvild Bakkerud kanonerede bolden i mål fire gange, mens Veronika Mala fra Bietigheim ramte målet fra venstre fløj hele fem gange i første halvleg.

Der var drøn på fra anden halvlegs start, og målene haglede, præcis som i indledningen af kampen, ind bag målmændene og derfor stod det efter 41. minutter 18-22, og det kaldte igen på en timeout. I modsætning til vores første timeout, så havde denne ikke den store effekt, og derfor kunne tyskerne fortsætte med at trække fra, således at vi midtvejs i halvlegen var bagud 19-26, hvilket fremtvang vores sidste timeout.

Nu spillede vi ud med 7 mod 6 og 5-1 i forsvaret, og det stoppede blødningen. Stille og roligt fik vi spillet os ind i kampen igen, og ved 25-29, blot fem minutter senere, var det så Bietigheim der måtte trykke på timeout-knappen.

En af de ting der sprang i øjnene gennem hele kampen var dommernes linje, der ikke tillod særligt meget, hvilket betød et hav af udvisninger, og med syv minutter igen betød det et rødt kort  til Sarah Iversen efter tre udvisninger, hvoraf de to sidste bestemt var til diskussion.

Meget opløftende var Naja Nissen og Cecilie Brandts indhop på fløjene, hvor især Brandt var knivskarp, og da hun med fem minutter igen sendte bolden i mål til 30-32, så lugtede det for alvor af et stærkt comeback. Bietigheim ragede flere udvisninger til sig, og Naja Nissen kunne derfor score til 31-32, og nu kogte det for alvor blandt vores fans der lavede en flot lydkulisse i Vibocold Arena. Med to minutter igen fik Brandt bolden, og så kunne hun score sit 7. mål til 32-32! Hun gjorde det også til 33-33, men i allersidste sekund kom Karolina Kudladtz igennem og sikrede Bietigheim sejren med 33-34. Kæmpe nedtur, og ærgerligt efter vores flotte comeback.

Nu venter en bronzekamp i morgen mod enten Baia Mare eller Viborg HK der mødes klokken 18.

Cecilie Brandt blev topscorer med otte mål på otte forsøg, mens Karolina Kudlacz blev topscorer for Bietigheim med ligeledes otte mål.