13.05.2022, 10:47 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Bietigheim ville også være tophold i Danmark

Mens langt de fleste nyder en forlænget weekend, så står den på hårdt arbejde for holdet, når vi i morgen møder tyske Bietigheim i semifinalen ved EHF Finals i Viborg.

De varme hveder er dårligt nok fordøjet, før holdet her til formiddag har sidste træning, inden man i samlet flok drager mod Viborg, så vi er klar til weekendens kampe, hvor vi starter ud med nok turneringens sværeste modstander, nemlig tyske Bietigheim, med blandt andre Stine Jørgensen og Trine Østergaard på holdkortet.

Der venter uden tvivl en svær opgave mod de nykårede tyske mestre, der gik gennem gruppespillet i EHF European League ubesejret, og i følge Kasper Christensen, cheftræner for Herning-Ikast Håndbold, så er tyskerne så gode, at de også ville være tophold i Bambusa Kvindeligaen.

"Bietigheim spiller på topniveau og er et hold der er spækket med landsholdsspillere fra Danmark, Tyskland, Holland, Tjekkiet og Ungarn, så det er et virkeligt dygtigt hold, som også ville være tophold i den danske liga, og jeg vurderer dem til, at være turneringens favorit. Det er bestemt ikke en drømmelodtrækning, men vi skal jo slå dem på et tidspunkt, hvis vi vil vinde samlet set, og jeg ser dem heller ikke som uslåelige. De har vundet stortset alle kampe i denne sæson, men det er nok også første gang at de bliver matchet på så højt et niveau, når de møder os, og det kan godt blive til vores fordel. Vi er vant til hårde kampe, som senest mod Odense, der er på niveau med og måske endda over Bietigheim, så det kan godt vise sig som en lille fordel til os", vurderer Kasper Christensen.

Med sejren over Odense Håndbold i tirsdagens DM-semifinale med hele 31-24, fik vi sendt et klart signal til Bietigheim om, at vi er klar til kamp og har ramt topformen på det helt rette tidspunkt.

"Vi fik en optakt til EHF Finals, som vi ikke kunne have ønsket os bedre, og rammer vi et niveau som i tirsdags, så har vi også en rigtig god chance for at vinde lørdag. Vi spillede nok en af sæsonens flotteste kampe i tirsdags, og viste det niveau, som vi godt ved vi har, og kan vi holde fejlene nede og få sat vores forsvar godt sammen, så kan vi slå alle hold, hvilket kampen i tirsdags var et eksempel på"

Kampen spilles i Vibocold Arena klokken 15.30, og kan ses på TV3 Sport. Der er stadig billetter til salg til stævnet, som kan købes på vhk.dk.