17.10.2019, 18:47 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

“Dobbeltkamp” kan blive fordel for HIH

På godt 24 timer i det sydøstlige Hviderusland spiller Herning-Ikast Håndbold både den officielle hjemmekamp samt udekampen mod HC Gomel. Assistenttræner Anders Friis mener, at den korte hviletid kan være en fordel for midtjyderne.

 

I sommers tiltrådte han som assistenttræner for Mathias Madsen, og allerede fredag debuterer Anders Friis som vikarierende cheftræner for Herning-Ikast Håndbold. Noget, han ser frem til.

- Det er da smadderhyggeligt, og jeg glæder mig til at stå med ansvaret, selv om det ikke er mig helt ukendt, fortæller Anders Friis, der blandt andet træner det grønlandske A-landshold.

Men alligevel er Anders Friis faktisk ikke officielt chef på turen. Bjerringbro-koryfæet Jens Steffensen er nemlig med som midlertidig, officiel cheftræner, da hans træneruddannelse efterlever EHF’s krav, hvis håndhævelse netop er blevet skærpet op til 2019/2020-sæsonen.

Og hvor er så egentlig Mathias Madsen henne i alt dette? Jo, enhjørningernes sædvanlige cheftræner er slet ikke med i Hviderusland, da hans kone skal føde. Men det betyder ikke, at han ikke er med inde over forberedelser og efterbehandling.

- Vi forsøger at gøre det præcis på samme måde, som vi plejer. Vi har forberedt os hjemmefra, og han er med inde over så vidt muligt. Til taktikmødet er han med via Skype, og ellers er han med på råd både før, under og efter kampene, så meget som han nu kan være det. Vi plejer at være ret enige om tingene, og det er vi sikkert også denne gang, selv om det er mig, der står med kampen, lyder det fra Anders Friis.

Fysik og bredde til HIH’s fordel
Kendskabet til hviderusserne er ikke stort, men den midtjyske interimcheftræner vurderer Herning-Ikast Håndbolds muligheder over to kampe som værende rigtig gode.

- Vi har set en del video på dem, og vi har forberedt os rigtig grundigt. Der er altid nogle ubekendte, når man er på udebane i EHF-regi, men jeg synes, at vi har gode chancer for videre avancement. Der er flere landsholdsspillere på holdet, og de har et par profiler, som vi har forberedt os godt på, blandt andet med videomateriale. Vi forbereder os nøjagtigt lige som, vi plejer, og det giver os en vis tryghed ved at skulle spille mod dem i denne lidt uvante situation, fortæller Anders Friis og uddyber:

- Det er lidt nyt med de her to kampe på godt et døgn, men jeg tænker faktisk, at det godt kan give en lille fordel til os. Pigerne er i god fysisk form, og vi har en god bredde i truppen, så efter omstændighederne gør det ikke os noget, at vi spiller kampene så hurtigt efter hinanden, slutter den midlertidige chef i Hviderusland.

Ud over Mathias Madsen må Herning-Ikast Håndbold også undvære Helene Fauske, der fortsat sidder over med hjernerystelse.

Begge kampe mod HC Gomel livestreames på EHF TV, som du kan tilgå via knappen nedenfor. Kampstart både fredag og lørdag i Gomel er kl. 18:00 dansk tid.

 

GÅ TIL LIVESTREAM