10.11.2019, 19:17 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

“Bedre udgangspunkt end før”

Mathias Madsen og HIH fik uafgjort ude mod NFH. Med resultatet fastholder enhjørningerne favoritværdigheden over to kampe, mener cheftræneren.

 

Herning-Ikast Håndbold er et skridt tættere på europæisk gruppespil.

Det mener cheftræner Mathias Madsen efter søndagens away mod Nykøbing Falster Håndboldklub, hvilket var den første af to kampe om avancement fra 3. runde af EHF Cup.

- Jeg er faktisk meget tilfreds med det hele. 23-23 på udebane mod NFH før returkampen på hjemmebane er rigtig fint, og resultatet efterlader os med favoritværdigheden samt et bedre udgangspunkt, end vi havde, før vi kom herover. Vi har vist tidligere i sæson, at vi kan slå dem hjemme, og det kan vi gøre igen, fortæller Mathias Madsen, der nævner grundig forberedelse som én af nøglerne til det stærke resultat i kamp ét.

- De overraskede os ikke med noget. De kom med deres 7-mod-6-spil, som de er dygtige til, og som de udfordrede os på, men vi var klar på det. I anden halvleg brænder vi desværre bare alt, alt for mange chancer, og selv om man spiller sig frem til de chancer, man skal, tæller de desværre ikke på scoringstavlen, hvis ikke de ender inde i målet, siger cheftræneren videre.

Set bort fra den manglende træfsikkerhed efter pausen overraskede de relativt få mål i kampen dog ikke den midtjyske håndbolddirigent, tværtimod.

- Det var to gode forsvarshold, der mødtes. Der er sjældent mange mål i vores kampe mod hinanden, så 23-23 var nok som forventet. Men havde vi nu udnyttet vores chancer bedre, havde vi også lavet flere mål end dét. Holdt op mod hvor svært Falster havde ved at lave mål, spillede vi os til langt større chancer.

En enkelt enhjørning havde dog ikke problemer med at finde vej til indersiden af målet. Med hele elleve fuldtræffere stod Helene Fauske for lige i underkanten af 50 % af gæsternes scoringer, og der er da også behersket ros fra cheftræneren til den norske playmaker.

- Fauske spillede en fremragende kamp, men det er også dét, jeg forventer af hende. Hun er en rigtig dygtig spiller, men der er også perioder, hvor hun bruger for mange skud til sine mål - det så vi senest mod Viborg. I dag spillede hun rigtig godt, og det er dét, jeg forventer af Fauske. Når man har en leder på et hold, skal den leder også gå forrest, og det gjorde hun i dag, siger Mathias Madsen.

Der er returkamp i IBF Arena søndag den 17. november kl. 15:00, og du kan sikre dig billet via knappen nedenfor.

Målscorere for HIH:
Helene Fauske 11, Tonje Løseth 4, Stine Skogrand 3, Jeanett Kristiansen 2, Sarah Iversen 2, Annika Jakobsen 1

SE KAMPFAKTA

>>> KØB BILLET TIL RETURKAMPEN >>>