02.02.2019, 13:38 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

‘En lækkerbisken for håndboldkendere’

Søndagens EHF Cup i IBF Arena byder på håndbold i international topklasse, når Herning-Ikast skal i direkte duel om førstepladsen i gruppe B.

Arkivfoto

 

 

Én af Håndboldeuropas helt store besøger IBF Arena søndag eftermiddag. Ungarske Siófok KC er modstanderen i et opgør, der med al sandsynlighed afgør, hvem der bliver étter i gruppe B og hvem, der forvises til andenpladsen.

 

Cheftræner for Herning-Ikast Håndbold, Kristian Kristensen, sætter ord på, hvad det er for en størrelse, hans mandskab skal op imod.

 

- Det er jo et internationalt topmandskab med spillere som Andrea Kobatić (tidligere Penezić), Silje Solberg i målet samt Estelle Minko, der er en ny, kæmpe profil på det franske landshold - for bare at nævne nogle. De har to landsholdsspillere på hver plads. Lige nu ligger de treer i den ungarske liga bag mastodonterne, Győr og Ferencváros, så det er et rigtig stort hold, der kommer på besøg. Det bliver en lækkerbisken for håndboldkendere, så jeg håber, der kommer mange folk i hallen. Alt skal gå op i en højere enhed, hvis vi skal slå dem, så vi har også brug for opbakning fra “den ottende mand” på lægterne.

 

En stor skalp

Med en tilstrækkeligt stor sejr kan HIH snuppe puljens førsteplads med blot én runde igen. Klubbernes første indbyrdes møde, der blev spillet i Ungarn, var længe en jævnbyrdig affære, og søndag går midtjyderne atter benhårdt efter overraskelsen.

 

- Vi har vores reference fra det omvendte opgør, hvor vi spillede en rigtig fin kamp mod dem. Vi var med et langt stykke af vejen men måtte se os slået 25-21, hvilket sandsynligvis betyder, at vi skal op at vinde med fem mål for at blive nummer ét. Men det jagter vi selvfølgelig, og vi kan jo godt lide, hvis vi kan lykkes med at tage en stor skalp i ny og næ. Det vil det være, hvis vi slår Siófok, lyder det fra Kristian Kristensen.

 

Herning-Ikast Håndbold er allerede sikret en plads i EHF Cup-kvartfinalerne, men med sejr over Siófok kan holdet fravriste ungarerne puljens førsteplads. Der er kampstart i IBF Arena søndag kl. 14:00, og du kan købe din billet her:

 

KØB BILLET