18.03.2022, 20:30 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Weekenden skudt i gang med storsejr

Der var ingen slinger i valsen fredag aften, da vi hjemme i IBF Arena mødte Skanderborg Håndbold, som vi ganske sikkert slog med 36-17 efter 18-8 ved pausen.

Fredagsbold er ikke altid et hit blandt håndboldpublikummet, men denne aften havde alligevel trukket et pænt antal af huse til IBF Arena, og de kunne se et Herning-Ikast mandskab, der ikke overlod noget til tilfældighederne. Cheftræner Kasper Christensen havde forud for kampen dikteret, at vi skulle sætte os på kampen fra start, og sætte tempo på, og som sagt, så gjort. Skanderborg, der til lejligheden havde skiftet de grønne trøjer, ud med hvide, fik ikke et ben til jorden, og var hurtigt et pænt stykke efter.

Der blev ikke sparet på kræfterne, trods et heftigt kampprogram i den kommende periode, og vi overmatchede på alle parametre Skanderborg, der havde mere end svært ved at komme frem til regulære chancer. I løbet af første halvleg havde de blot 13 skud på mål, og da Sabine Englert stod i vejen for en del af disse, så stod det såmænd 18-8 ved pausen.

 

Havde man så troet, at vi ville gå ned i kadence, så tog man fejl, fordi vi gik ind til anden halvleg med præcis den samme indstilling, som vi gjorde da kampen startede. Vi løb på alt det vi kunne, og gav på ingen måder ro til Skanderborg, hverken i forsvar eller angreb. Mens Sabine Englert stod i første halvleg med 46 procent, så overtog Jessica Ryde efter pausen, og det blev det bestemt ikke dårligere af og endte med en redningsprocent på 52. Samtidig fik vi i den grad gang i vores kontrafase, og derfor raslede målene i en periode ind bag Skanderborgs keeper. 

Med sejren kom vi tilbage på tredjepladsen, og mangler nu blot to kampe af grundspillet. Allerede på søndag spiller vi igen, når vi i Forum Horsens møder Horsens Håndbold.

Ingvild Bakkerud gjorde sig godt bemærket, både i forsvar og angreb, og blev fuldt fortjent kåret til kampens spiller.