29.12.2021, 10:32 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Vilde: OL var en virkelig stor oplevelse

Vi nærmer os med hastige skridt 2022, men inden da, kigger vi lidt tilbage på 2021. Lige før jul var det Sarah Iversen, der gav sit syn på 2021, og i dag er det Vilde Johansen der ser tilbage på nogle af årets begivenheder.

2021 har på mange måder været et specielt år, som i den grad har stået i Coronaens tegn, på godt og ondt. For Vilde Johansen betød et udskudt OL i Tokyo, at det lidt ud af det blå, pludselig blev til deltagelse i verdens største sportsbegivenhed med det norske landshold, og helt naturligt står det som årets største sportslige begivenhed for hende. Der var ingen tilskuere til kampene, og der var mange begrænsninger af frygt for smitte, men det til trods, var det stadig en kæmpe oplevelse.

"OL var en virkelig stor oplevelse, som kom lidt ud af det blå, så det var en bonus for mit vedkommende. Jeg vidste godt på forhånd, at jeg ikke ville få så meget spilletid, men fik alligevel to kampe, så det var en stor oplevelse. Jeg har aldrig været til OL før, så jeg har ikke noget at sammenligne det med, men det var bare noget helt specielt. Når man kom ind i OL-byen, hvor der var så mange forskellige sportsudøvere fra hele verden, så fik jeg virkelig følelsen af, at være med til noget større end alt andet", fortæller Vilde Johansen og fortsætter:

"Bare det at gå i fitness for at træne, og så stå ved siden af en masse andre og tænke at det er nogle af de bedste i verden til det de nu laver, det var en meget speciel og fin oplevelse, så ja, OL var en stor ting"

Ved det netop afsluttede VM, hvor Norge blev verdensmestre, blev der lige akkurat ikke plads til Vilde i VM-truppen, selvom det lå lidt i luften, blandt andet grundet udtagelsen til sidste landsholdssamling. Det ærgrer selvfølge Vilde, at hun ikke fik en plads, men siger samtidig, at det er en del af gamet, at det nogle gange ikke går som håbet.

"Jeg havde da håbet at jeg blev udtaget, men så fik jeg, sammen med en del andre (blandt andet Ingvild Bakkerud, red) Corona, hvilket ikke var sjovt og gjorde at jeg var ude et stykke tid. Samtidig er der nogle lige nu, som er lidt foran mig, og det er en del af gamet, og så må jeg jo bare træne videre og fokusere på det, som jeg skal blive endnu bedre til"

Grundet diverse Corona-restriktioner, har det ikke været lige let at rejse frem og tilbage mellem Danmark og Norge siden marts 2020, hvilket har gjort at Vilde Johansen har set knapt så meget til familien i Larvik. Til gengæld er hun flyttet sammen med Jessica Ryde, hvilket har opvejet en stor del.

"Det har været specielt at jeg har været mindre hjemme end normalt, men jeg er flyttet sammen med Jessica, og det har været godt for mig. Hun er min "familie" i hverdagen, og det har været virkelig fint for mig, det føles mere som hjem nu. Det har gjort en stor forskel for mig", lyder det fra Vilde, der sammen med resten af holdet er klar til kamp på søndag, hvor vi møder Aarhus United i IBF Arena. En kamp, hvor vi desværre ikke må lukke tilskuere ind grundet restriktioner, men heldigvis kan kampen ses på TV2 klokken 14.00.