01.01.2022, 13:25 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Vigtig periode venter forude

Nytårskrudtet er dårligt nok skudt af, før årets første kamp i Bambusa Kvindeligaen venter søndag eftermiddag, hvor vi hjemme i IBF Arena tager imod Aarhus United.

Desværrre er det endnu engang med tomme tilskuerpladser, vi tager fat på et nyt år, da det indtil videre ikke er tilladt at have publikum i hallerne, og derfor starter 2022 ud præcis som 2021 på det punkt. I skrivende stund er to af rundens kampe allerede aflyst grundet Coronasmitte, men som det ser ud lige nu, så kan vores kamp afvikles, og kan følges på TV2 fra klokken 14.

Vi starter året ud med fuld fart, da vi inden for en uge skal spille tre kampe. To kampe i Bambusa Kvindeligaen og en enkelt EHF European League-kamp på udebane mod russiske Lada i den kommende weekend. Så morgendaagens kamp mod Aarhus United er startskuddet til en travl periode, der de næste to måneder byder på to kampe hver uge.

"Der venter os en vigtig periode i den kommende tid, med to kampe hver uge, og sidst i februar også et Santander Final4-stævne i Esbjerg, så det ser vi frem til. Lige nu har vi primært fokus på os selv og vores spil, hvor vi øver os på nye formationer grundet Stine Skogrands graviditet. Vi har fået Alberte Ebler ind på højre back, og jeg synes det ser ganske fornuftigt ud allerede nu. Hun er kommet godt i gang, og er i fuld sving med at blive spillet ind på holdet, men det tager tid, og Stine Skogrand er ikke en spiller man bare lige erstatter, og det er heller ikke planen at Alberte skal være en fuldgod erstatning her og nu", siger Kasper Christensen og fortsætter:

"Alberte er en ung og dygtig spiller, der i forvejen kender ligaen og spillerne fra sin tid i Skanderborg, og jeg er sikker på, at vi kan være med til at udvikle Alberte endnu mere i den kommende tid".

Søndagens modstander er Aarhus United, der lige nu er tre point fra en slutspilsplads, og har været noget mere svingende end tidligere sæsoner, men et hold som vi ved kan spille rigtig god håndbold, og har nogle profiler vi skal holde øje med.

"United vil gerne spille offensivt håndbold og har nogle spændende profiler, blandt andet Mathilde Neesgaard og Line Eilertsen, som vi skal have et ekstra fokus på, men for at være ærlig, så har vi ikke talt meget om Aarhus indtil nu. Vi har dyb respekt for dem, men lige nu er fokus på os selv og få vores spilkoncept til at fungere i de nye konstellationer, og det vil vi have i de kommende mange kampe. Alle mand er klar til kamp, så bortset fra Stine Skogrand, er vi fit for fight til søndagens kamp", konstaterer cheftræneren, der ærgrer sig over, at skulle spille for tomme haller, om end det ikke har fyldt meget i optakten til kampen:

"Vi har ikke brugt et sekund på at tale om, at vi skal spille i en tom IBF Arena. Vi fokuserer på kampen og det vi kan påvirke selv, men når det så er sagt, så er det da rigtigt kedeligt at vi igen skal spille uden tilskuere. Vi gør, hvad vi kan for at undgå smitte i truppen og se så få som muligt, og indtil nu er vi ikke blevet ramt, men vi kan jo godt se omkring os, at andre hold er lagt ned, så vi må se, hvad der sker og håbe på, at vi går fri"