24.05.2022, 19:58 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Viborg blev skudt i sænk

Første kamp om bronzemedaljerne blev en ensidig forestilling, og havde man troet det ville blive spændende, så tog man fejl. Viborg blev sendt hjem med et kæmpe nederlag på hele 33-16 efter 16-8 ved pausen.

Otte minutter skulle der gå, før Viborg HK fik deres første mål, til stillingen 6-1, hvor de indtil da havde det mere end svært, især med at passere Jessica Ryde, der i den grad tog fra i startminutterne. Viborgenserne kom herfra bedre med, og midtvejs i halvlegen tog Kasper Christensen timeout ved stillingen 9-5, efter en periode, hvor vi var faldet en smule i kadence.

Anna Kristensen i Viborg-målet var på dette tidspunkt også begyndt at tage fra efter en start, hvor især Ingvild Bakkerud havde skudt hende i sænk, og man fornemmede at der måske var et comeback på vej fra de grønne, der i dagens anledning var klædt i hvidt. Timeouten havde heldigvis en gavnlig effekt, og derfor trak vi en igen fra, så det efter tyve minutter stod 12-6 på måltavlen.

Viborgs varemærke har gennem denne sæson været deres kontrafase, men den havde de, højest overraskende valgt at lade blive hjemme, og i spillet 6 mod 6, havde de det generelt svært, mod vores kompakte forsvar. Kun når vi blev for passive gik det galt, hvor en spiller som Kristina Jørgensen var skarp til at udnytte det fra distancen.

Lærke Nolsøe, der normalt gør sig bedst på venstre fløjen, var pludselig blevet til playmaker, men lige lidt hjalp det, og derfor kunne vi gå til pause foran 16-8.

Havde man så troet, at Viborg ville komme blæsende efter pausen, hvilket Viborgs fans nok havde håbet på, så blev man slemt skuffet. Spillerne fra domkirkebyen virkede underligt fraværende, mens vi selv holdt dampen oppe, og efter 12 minutter af anden halvleg kunne vi notere os en føring på 21-11, og på dette tidspunkt var det svært at se, hvad der skulle forhindre os i at tage første stik i kampen om bronzemedaljerne.

Den unge garde kom på banen, men det gjorde bestemt ikke kampen ringere, og vi fortsatte med at øge føringen mod et Viborg-mandskab, der lignede nogen, der var på vej på sommerferie. Det blev til en udklassering af Viborg, mens Sabine Englert fik en velfortjent sejr i hendes formentlig sidste hjemmekamp i IBF Arena.