02.10.2021, 17:38 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Viborg blæst ud af egen hal

De fleste havde nok forventet et tæt opgør, og sådan var det også i 1. halvleg, men efter pausen var der klasseforskel, og vi kunne på en flot og fokuseret indsats, sikre en sejr på hele 33-23!

Om det var den bedste 1. halvleg i denne sæson kan altid diskuteres, men det var i hvert fald i den kategori. Et særdeles fokuseret Herning-Ikast mandskab gjorde tingene svære for Viborg HK, og stod stærkt i forsvaret og spillede med stor kløgt og tålmodighed i angrebet. Der blev også skiftet godt ud, hvilket gav gode indhop fra Sonja Frey og Sarah Iversen midtvejs i halvlegen. 

Ryde fik, efter en svær start, spillet sig op og hev flere gode redninger op af posen, mens der var mere snert i Skogrands spil end i tirsdags. Bakkerud kanonerede boldene i mål, mens der også var masser af spilletid til Lindqvist i begge ender, og dem forvaltede hun ganske godt. Sidst, men bestemt ikke mindst, så var Emma Friis sikkerheden selv på venstrefløj, og når man så samtidig formår at løbe hjem og stå klar, når Viborg kommer galoperende, så er man godt kørende, og det var vi. 15-14 ved pausen, hvilket var fuldt fortjent, og med lidt mere kynisme til slut, så havde vi haft en to-måls føring.

 

Vi får en perfekt start på 2. halvleg, og får os hurtigt bragt foran med tre til 17-14. Dyb koncentration og Viborg har i den grad svært ved at finde løsningerne, og vi fastholdt samtidig fokus og skarphed, og pludselig var vi foran med 21-16, blot spillet otte minutter.

Den følgende periode blev lidt rodet, og meget fornuftigt tog Kasper Christensen en timeout med 18 minutter igen. Det fik bragt spillet tilbage på rette spor, og forspringet genoprettet til fem mål, og efterfølgende til seks mål, hvilket med 11 minutter igen, fik Viborg til at tage timeout.

Det hjalp bare ingenting, og i stedet fortsatte vi bare med at køre på, hvor Bakkerud fortsatte sit målshow, både fra distancen og på kant, og Ryde lukkede helt ned i målet med en redningsprocent på over 50 procent!

Ingvild Bakkerud bliver topscorer med 11 mål, mens Jessica Ryde står med en redningsprocent på 51,27.