10.01.2022, 11:21 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Vi må se hvor hårdt det rammer os

Det store smittetal med Corona har ikke blot betydning for klubberne i Bambusa Kvindeligaen i forhold til tilskuere i hallerne, men for første gang under pandemien, er klubberne i større stil blevet ramt af sygdommen i trupperne.

Viborg, Horsens, Randers og Holstebro har allerede mærket det på kroppen, hvad det vil sige at få Corona i truppen, hvilket har medført til flere aflysninger af kampe i Bambusa Kvindeligaen, og i et stramt kampprogram kan det nemt gå hen og blive et problem at få afviklet disse kampe.

Vi har allerede selv fået aflyst vores kamp mod Horsens, og Kasper Christensen, cheftræner i Herning-Ikast Håndbold, kan godt blive en smule bekymret for, hvordan resten af grundspillet skal blive afviklet på en ordentlig måde.

”Der er ikke mange ledige kampdage tilbage, og det bliver selvfølgelig en udfordring i ligaen, det er der ingen tvivl om, også fordi vi nok ikke har set de sidste aflysninger endnu, og så må vi se, hvor hårdt det rammer os. Er det en eller to kampe, så får vi det nok til at gå op, selv i et tæt kampprogram, fordi vi har jo alle en interesse i, at få afviklet turneringen, men begynder det at blive mange kampe, så bliver der for alvor pres på”, vurderer Kasper Christensen.

Viborg HK har allerede måtte aflyse tre kampe, heraf en i EHF European League, og viser meget godt, hvor hurtigt det kan gå på meget få dage.

”Der er ingen tvivl om, at Viborg er et godt eksempel på, hvor slemt det kan gå på kort tid, og en ting er det tilspidsede kampprogram der kan komme, en anden ting er spillernes sundhed og de senfølger der kan følge med og sætte holdet tilbage. Men ”bottom line” er, at alle spillets parter er enige om, at vi sæsonen afviklet på bedst mulig vis, og så må vi alle give det der skal til, for at vi kan komme igennem det”, lyder meldingen fra cheftræneren.

Vi har selv haft fire spillere ramt af Corona på forskellige tidspunkter, dog uden at det har haft betydning for afvikling af kampe.