09.05.2022, 15:44 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Vi kommer med et fint slutspil i ryggen

Tirsdag aften går det løs mod Odense Håndbold i årets første DM-semifinale, hvor Odense har fordel af hjemmebane i Sydbank Arena. Det er de forsvarende danske mestre vi skal møde, og vi kommer ikke udenom, at der venter os nogle særdeles svære kampe, som vi skal toppræstere i, for at vinde.

Odense Håndbold vandt ganske sikkert deres slutspilspulje, mens vi, trods lidt bump på vejen, også kom godt igennem vores pulje, og har set skarpe ud det seneste lange stykke tid, hvilket der også er brug for i den kommende periode, hvor det hele skal afgøres.

”Vi både håber og forventer, at vi rammer som minimum semifinalerne hvert år, og når man er et tophold, som vi jo ser os som, kigger frem imod de afgørende kampe, hvor slaget for alvor skal slåes. Jeg synes vi kommer med et fint slutspil i ryggen, og en relativ frisk trup der lige nu er skadesfri, og jeg har svært ved at se, at vi kunne have haft et bedre udgangspunkt end det vi har”, lyder det fra cheftræner Kasper Christensen, forud for tirsdagens kamp.

Odense har, igen i år, været storspillende, og det er ganske få kampe der er blevet til nederlag, inklusiv de to opgør mod os, der begge har været forholdsvis tætte, men, hvor vi også må erkende, at vi har været en smule fra for alvor at kunne matche de orangeklædte spillere fra Odense.

”Odense kommer med masser af selvtillid og har blot tabt en enkelt kamp i Bambusa Kvindeligaen, så vi skal jo virkelig spille på max, hvis vi skal gå videre fra semifinalen, og det vil vi så forsøge at gøre. I den tid jeg har været træner i Herning-Ikast Håndbold, så har vi spillet tætte opgør mod dem, især sidste år, mens vi i år har givet dem god modstand, men også må erkende, at vi har været et stykke fra at vinde kampene. Udfordringen, som jeg ser det, har været vores defensiv, og der er ingen tvivl om, at skal vi have succes i Odense, så skal vi levere på top i vores defensiv, så vi kan stå imod de kvaliteter, som Odense kommer med”, lyder analysen fra cheftræneren.

I sidste sæson var Lois Abingh den helt store profil for Odense, mens hun i år har været en del mere anonym, blandt andet på grund af skader, og nu er hun så helt ude af truppen, da hun er gravid. Kasper hæfter sig da også ved, at de danske mestre har klaret sig ganske fint uden den rutinerede hollænder, og fremhæver en hel håndfuld andre profiler på det stærkt besatte mandskab.

”Det er en spiller hos Mie Højlund som vi skal have styr på i duel spillet, Mia Rej i midten med hendes stående skud og det drive hun kommer med, Dione Housher på højre back, som har været den helt store spiller i denne sæson, og så er der jo også lige Larissa Nusser og Rikke Iversen, der også kan komme til at gøre ondt på os, og det er jo bare nogen af dem. Odense er, helt naturligt, stærkt besat på alle pladser, og sådan er det jo når vi når til semifinalerne, her er alle gode, hvilket jeg også tænker at Odense tænker om os”

Kampen spilles i Sydbank Arena klokken 20.00, og har du ikke mulighed for at være tilstede i hallen, så kan du se kampen hjemme fra stuen, da TV2 Sport viser kampen.