08.09.2021, 19:56 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Storsejr over Ajax København

Det var tæt i lige godt fem minutter, og derfra var der bare klasseforskel over hele linjen, da vi her til aften slog Ajax med hele 32-15.

Vi skulle lige bruge fem minutter på at komme op i gear, men så skal denne artikels skribent da også lige love for, at det helt tunge gear blev fundet frem. Ajax fik mere end svært ved at kombinere sig igennem vores kompakte og bevægelige forsvar, og inden de fik set sig om, så var vi stukket afsted i vildt ridt. 

Efter 20 minutter stod den 11-4, og så var der pludselig mulighed for at få gang i rotationen, så Tyra Axnér, Julie Scaglione og Olivia Simonsen blev sendt på banen. Tyra Axnér hamrede bolden i mål tre gange, og lavede også to assist, og ligner allerede nu en gave til den danske liga.

Målfesten stoppede ikke før pausefløjtet, hvor måltavlen viste 17-6, efter en flot omgang håndbold.

 

Man kunne godt få den tanke, at Kasper Christensen ville give mere hvil til de garvede efter pausen, men det var såmænd Skogrand, Bakkerud, Lindqvist og Iversen der startede, mens der var skiftet ud på fløjene, så Naja Nissen og Line Mai Hougaard afløste Emma Friis og Cecilie Brandt.

Gashåndtaget blev på ingen måder sluppet, og der var fuld fokus, også efter pausen, hvor man godt kunne tro, at intensiteten ville falde, men nej. Det er også er værd at bemærke, at Sabine Englert stod med høj klasse og rundede de 50 procent, og hun var i høj grad medvirkende til, at Ajax-spillerne mere og mere mistede troen på tingene.

Midtvejs i 2. halvleg stod der 25-9 på måltavlen, og så var det igen tid til at rokere rundt i opstillingen. Det betød ikke det store, og igen et bevis på, at vi har fået samlet et stærkt kollektiv med mange spidskompetencer på samtlige positioner.

Det sker ikke så tit, at vi vinder en kamp så sikkert, men i aften gjorde vi, og herligt at se at vi bevarede fokus, trods den store føring.