04.04.2022, 20:08 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Hamistolen

Sonja Frey stopper i Herning-Ikast Håndbold

Det bliver kun til en enkelt sæson for Sonja Frey i Herning-Ikast Håndbold i denne omgang, da den østrigske playmaker stopper når vi har spillet vores sidste kamp.

Sonja Frey kom til Herning-Ikast Håndbold op til denne sæson fra Team Esbjerg, som afløser for Helene Fauske der tog til fransk håndbold. Sonja Frey har også kontrakt for næste sæson med   Herning-Ikast Håndbold, men har et ønske om, at komme i gang med at bruge sin uddannelse som fysioterapeut, og vil derfor gerne flytte til et tysktalende land. Et ønske, som Herning-Ikast Håndbold har imødekommet.

”For et par uger siden henvendte jeg mig til klubben for at høre omkring mulighederne for at få opsagt min kontrakt et år før tid. Jeg vil gerne i gang med mit arbejdsliv som fysioterapeut, og samtidig spille håndbold, hvilket jeg gerne vil gøre i et tysktalende land. Jeg er glad for, at klubben har været imødekommende over for mit ønske om at stoppe før tid, og synes dialogen har været fuld af forståelse. Nu er mit fokus på, at slutte så godt af som muligt, og hjælpe til med, at vi når de mål, vi som klub og hold har sat os i denne sæson”, udtaler Sonja Frey.

Direktør for Herning-Ikast Håndbold er naturligvis ærgerlig over, at Sonja stopper, men var omvendt heller ikke i tvivl om, at hun skulle have ophævet kontrkten.

”Sonja kom til mig og havde et ønske om at få ophævet sin kontrakt et år før tid. Efter nøje overvejelser accepterede vi dette, fordi at have en spiller fra Østrig der ønsker at være et andet sted er ikke optimalt. Vi har samtidigt også vurderet at vi kan stå mindst lige så stærkt i den kommende sæson sportsligt. Sonja bliver naturligvis erstattet, men jeg har også en stor tro på vi har flere i vores trup i den kommende sæson som vil vokse. Jeg vil ønske Sonja alt det bedste, og glæder mig over at have hende i klubben resten af denne sæson”