27.04.2022, 19:54 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Sikker sejr sikrer os plads i DM-semifinalerne

Her til aften skulle vi blot bruge et enkelt point, for at sikre os videre deltagelse i DM-semifinalerne, og med en særdeles koncentreret og stærk indsats, besejrede vi Silkeborg-Voel med hele 31-21 efter 14-12 ved pausen.

Onsdagens kamp mod Silkeborg-Voel var en af de kampe der kunne blive sæsondefinerende, fordi med blot et enkelt point, kunne vi sikre os en plads i DM-semifinalerne mod Odense Håndbold, mens et nederlag ville åbne puljen op på vid gab, og med tanke på, at vi har Team Esbjerg i sidste runde, mens Silkeborg-Voel har Horsens Håndbold, så ville det være klart mest betryggende at sikre sig semifinalepladsen her til aften.

Vi har mødt Silkeborg-Voel hele fire gange i denne sæson inden aftenens kamp, og alle fire opgør har været kendetegnet af intense kampe med små marginaler til at afgøre dem. Vi har vundet to af kampene smalt, mens de to andre er blevet uafgjort, så til trods for en stor pointforskel i grundspillet mellem de to hold, så lever opgørene mellem os og Silkeborg-Voel deres eget liv.

Det startede meget uheldigt med en hovedskade til Simone Petersen, der først tyve minutter senere var klar igen, iført hvid hovedbandage, men dog frisk nok til at spille. Indtil da, var en tætpakket IBF Arena vidner til endnu et tæt opgør, men dog med os i teten og taktstokken i hånden, stærkt anført af Ingvild Bakkerud som skarpretter, mens Sabine Englert lukkede godt af i den anden ende. Silkeborg havde svært ved at få gang i deres kontrafase, og med den ude af spillet, så havde de grønne det svært i store dele af kampen i deres stationære angrebsspil.

Vi havde flere føringer på tre og fire mål, og man sad med en god fornemmelse, men Silkeborg-Voel har det med at kæmpe sig tilbage, og det formåede de også denne aften, blandt andet på grund af flere scoringer fra Julie Jensen. Ingvild Bakkerud sørgede dog for, at vi kunne gå til pause med en to-måls føring på 14-12.

 

Voel startede anden halvleg ud med at brænde deres tredje straffekast, og der skulle gå hele fem minutter før de fandt vej til netmaskerne, og igen var det Julie Jensen der viste vejen med hendes sjette scoring. I mål var kommet Jessica Ryde, og hun var i den grad i hopla, og gjorde det mere end svært for de grønne fra Silkeborg, og efter blot otte minutter af anden halvleg, havde to-måls føringen fra første halvleg, forvandlet sig til en føring på 19-13. 

Silkeborg-Voels så normalt stærke playmaker, Sofie Bæk, havde svært ved at finde løsningerne og samspillet med stregen fungerede på ingen måder, og det virkede til tider som om, at det hele stod og faldt med Julie Jensen.

Den opgave var naturligvis for stor for højre backen, og mens de fire andre opgør var neglebidende tætte, så stod det tidligt i anden halvleg klart, at vi denne gang endelig kunne få en sikker sejr og samtidig sikre os en plads i DM-semifinalerne. Emma Friis blev topscorer med seks mål.

Kampens spiller blev Simone Petersen.