30.01.2021, 17:39 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Sikker sejr over Viborg i topbrag

Viborg var her til eftermiddag på besøg i IBF Arena, og fik de i den grad ørene i maskinen, mod et veloplagt Herning-Ikast mandskab, der vandt sikkert med 28-21.

Første halvleg startede tæt, og det var tydeligt at se, at begge hold nærede stor respekt for hinanden, hvilket gav sig udslag i en tæt affære i det første kvarter, dog med Herning-Ikast i teten, blandt andet takket være en storspillende Sabine Englert i målet.

Som halvlegen skred frem, fik Viborg sværere og sværere ved at finde løsningen mod et stærkt spillende 5-1 forsvar, og når de endelig kom frem til en kvalificeret afslutning, så stod Englert som oftest i vejen. En redningsprocent efter første halvleg på 44 procent vidner vist meget godt om, at hun var storspillende i dag. Stine Skogrand nettede seks gange i de første 30 minutter, og var dermed medvirkende til, at vi kunne gå til pause foran 16-10.

Havde man forventet, at Viborg ville komme ud til anden halvleg med bål og brand, ja så blev man slemt skuffet. De havde stadig mere end almindeligt svært ved at få bolden i mål, og løb også hurtigt ind i flere udvisninger, der ikke gjorde det lettere. 

Det var knapt så prangende fra vores side i angrebet efter pausen, mens vi fortsatte det høje niveau i forsvaret, hvilket gav gode arbejdsbetingelser for Sabine Englert, der fortsatte de gode takter, og sluttede på en redningsprocent på 41, mens Stine Skogrand scorede ni mål, og blev topscorer.

Til slut blev de unge spillere sat ind, og unge Mathilde Troelsen fik såmænd æren af at score det sidste mål, til stor jubel for hele holdet.