04.09.2021, 15:34 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Sikker sejr over Horsens

Efter en tæt 1. halvleg, blev det en noget mere komfortabel 2. halvleg, hvor tingene hurtigt blev sat på plads til en 30-23 sejr.

Høj solskin og diverse fester holdte muligvis en del væk fra IBF Arena denne lørdag, hvor der var pænt besøgt til vores første hjemmekamp i denne sæson i Bambusa Kvindeligaen, men hvor der også var plads til flere. Dem der var mødt frem, kunne opleve to hold der var gavmilde i forsvaret, og i modsætning til i onsdags, så havde Horsens noget lettere ved at finde målmaskerne end Aahus United havde det. 

Jessica Ryde havde derfor ikke helt de samme arbejdsbetingelser, men hun fik dog spillet sig fint op i løbet af halvlegen, hvor hun stod med 36,5 procent. Dog et stykke fra onsdag, hvor den var på over 60 på samme tidspunkt.

Det var en hårdt spillet halvleg, og der var gang i udvisningerne, særligt Horsens spillede en stor del i undertal med hele fem udvisninger, mens vi kunne nøjes med to.

Horsens fik midtvejs et mindre hul på tre mål, men kunne ikke holde kadencen, og som halvlegen skred frem blev det helt lige, og 15-15 ved pausen.

Der var masser af gejst og vilje i 1. halvleg, men det var som om, at den lige fik et hak op ad efter pausen, og der blev kæmpet for hver en millimeter og ”stjålet” flere bolde, hvilket resulterede i mål og en føring på 20-17 efter 10 minutter af 2. halvleg.

Man sad lidt med fornemmelsen af, at Horsens skytter var løbet lidt tør for idéer, samtidig med at vores forsvar lige var rykket en tand mere sammen og Ryde for alvor havde fået fat i målet. Efter et kvarter fik Tyra Axnér hjemmebanedebut, og hun kvitterede med mål til 22-18 og 23-19, så havde hun ligesom præsenteret sig over for hjemmebanepublikummet.

Stine Skogrand viste igen i dag målinstinktet frem, og kvitterede med 9 mål og blev fortjent kåret til kampens spiller.