15.04.2022, 19:56 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Påskedagene skudt godt i gang med sikker sejr

Fredag aften rullede harpiksbolden igen i slutspillet, denne gang på udebane mod Horsens Håndbold, og efter en tæt første halvleg, satte vi tingene sikkert på plads efter pausen til en sejr på 29-22.

Der skulle gå hele ti minutter, før vi fik vores første mål i stationært spil i aftenens kamp mod Horsens Håndbold, da vi indtil da havde fået de tre første mål via straffekast. Det blev Simone Petersen, der på en kontrascoring fik gang i de ”rigtige” scoringer, og herfra begyndte spillet at flyde lidt mere normalt.

Horsens skulle have en sejr i aftenens kamp, hvis de ville have en fortsat chance for videre avancement, men det var ærligt talt lidt svært at se i starten af kampen, at de gule selv troede på den mulighed. Deres spil hang ikke for alvor sammen, og efter godt et kvarter var vi således foran med 8-4, og da vi efterfølgende scorede til 9-4, forlangte Jan Leslie timeout.

Det kom der til en start ikke rigtig noget ud af, og det så indtil fem minutter før pause ud til, at vi ville opretholde en femmåls føring, men så fik Horsens tur i den, og havde faktisk mulighed for at udligne før pausen. Vi fik dog redet stormen af, og kunne gå i omklædningsrummet, foran med 14-12 før de sidste 30 minutter i Forum Horsens, hvor godt 800 tilskuere havde fundet vej denne Langfredag.

Havde Horsenstilskuerne håbet på mere vildskab fra deres hjemmehold efter pausen, så blev de slemt skuffet, og i stedet for at hente ind på os, sejlede de stille og roligt bagud, hvilket betød en føring til os på 20-16 efter 40 minutters spil.

Det fik igen Jan Leslie til at forlange timeout, men præcis som i første halvleg, så havde den ikke nogen større synlig effekt. Vi stod kompakt i forsvaret, og selvom at hjemmeholdet nu gik over til 7-6 spillet, så havde de mere end svært ved at spille sig frem til målene, og kom de endelig på skudhold, så stod Jessica Ryde godt i vejen ved flere lejligheder.

I modsætning til første halvleg, formåede Horsens ikke at mobilisere et angreb på vores føring mod slutningen, og i stedet kunne vi køre en sikker sejr i hus, og med to point på kontoen er vi nu tre point foran Silkeborg-Voel med blot to kampe tilbage. Horsens har til gengæld udspillet sin chance i slutspilelt med blot et enkelt point på kontoen.

Kampens spiller for os blev Ingvild Bakkerud.