01.10.2021, 08:08 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Lørdag gælder det Viborg HK

Vi har i den grad revanche til gode mod Viborg, som jo på den mest grusomme måde slog os i DM-semifinalen, da Kristina Jørgensen scorede til 27-28 i sidste sekund.

Der er noget helt særligt i luften, når Herning-Ikast Håndbold og Viborg HK møder hinanden. Det er de to mest vindende hold i Bambusa Kvindeligaen der tørner sammen lørdag eftermiddag i Vibocold Arena i Viborg, og det er også to formstærke hold, hvor vi faktisk kommer med en ekstra sejr i bagagen, da Viborg tabte i onsdags til Odense Håndbold i Santander Cup.

Dermed mistede de grønne endnu engang muligheden for at spille med i Santander Final4 til februar, mens vi er klar til at møde Team Esbjerg, efter sejr over Silkeborg-Voel i tirsdags.

"Det er to formstærke hold der mødes, hvor vi så har en ekstra sejr med i bagagen, og er ubesejrede i denne sæson, mens Viborg jo tabte i onsdags til Odense Håndbold. Jeg tror det bliver en kamp i højt tempo, og hvor vi jo ved, at Viborg satser rigtig meget i deres kontrafase. Det er nærmest blevet deres varemærke, og en fase som vi selvfølgelig er meget opmærksomme på. Vi er klar til at løbe, og har selv en ganske glimrende kontrafase, så der skal nok komme fart over feltet", konstaterer Kasper Christensen, forud for lørdagens kamp, der starter klokken 16.10.

Begge hold råder over gode målmænd og et stærkt forsvar, så noget af nøglen til en sejr ligger begravet her, mens træfsikkerheden i angrebet naturligvis også skal være på plads.

"Der er basis for en målrig kamp, da der jo, hvis det går som jeg regner med, helt sikkert kommer mange angreb grundet det høje tempo. Begge hold har gode keepere, hvor vi har Englert og Ryde, som har holdt et rigtigt højt niveau igen i denne sæson, mens Anna Kristensen fra Viborg også har stået flot, så målmandsduellen bliver uden tvivl vigtig, lige som vores forsvar skal spille disciplineret og med fokus. Er træfsikkerheden i angrebet også på plads, så har vi bestemt gode forudsætninger for, at vinde kampen"

Simone Petersen slog sit knæ i tirsdags mod Silkeborg-Voel, og skal scannes fredag, og er derfor formentlig ikke klar til lørdagens kamp.