31.08.2020, 09:32 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Kasper C: En helt anden opgave der venter

Tirsdag aften er der endelig ligabold i IBF Arena, efter en lang pause grundet Corona. Modstanderen er Aarhus United, der trods store udskiftninger i truppen, stadig er en farlig modstander.

Herning-Ikast Håndbold fik en nærmest perfekt start på Bambusa Kvindeligaen, da de i tirsdags slog Silkeborg-Voel 36-20, og den sejr skal holdet forsøge at følge op på, når Aarhus United gæster IBF Arena. Herning-Ikast-træner, Kasper Christensen, forventer en helt anden modstand end mod Silkeborg-Voel, og har en sund respekt for aarhusianerne.

"Det er en helt anden opgave der venter, end den mod Silkeborg-Voel. Silkeborg var ramt af skader og har en smal trup, mens at det ser anderledes ud med Aarhus United. Jeg synes de virker bredt besat, og så har de nogle spændende profiler i blandt andet June Bøttger, Martina Thörn, der er inde omkring det svenske landshold, og Marielle Martinsen på venstre back der er kommet til op til denne sæson. Jeg er bevidst om, at de også har mistet en del profiler, så de er nok stadig ikke helt på samme niveau som sidste sæson, men det bliver uden tvivl sværere end i sidste uge", lyder vurderingen fra Kasper Christensen.

Netop kampen mod Silkeborg-Voel er svær at være andet end godt tilfreds med. Det meste lykkedes, og spillet så i det store hele ganske fornuftigt ud. Til tider glemte man nærmest, at det var første kamp i denne sæson, og den analyse er Kasper enig i.

"Jeg synes vi har fået en god start, både med tanke på kampen mod AGF i Santander Cup, og kampen i tirsdags, hvor der var fart og godt tempo i vores spil, samtidig med, at vores defensiv også så god ud. Vi laver meget få fejl, og flere af spillerne lavede virkelig en toppræstation, så det har givet en god tro på tingene og masser af selvtillid. Jeg har været spændt på at se, hvordan forsvaret ville komme til at stå, fordi der er rykket en del rundt, i forhold til sidste sæson, men indtil videre kan jeg ikke være andet end godt tilfreds med tingenes tilstand"

I tirsdags fik flere af de unge spillere en god portion spilletid, og gjorde det ganske godt, hvilket Kasper Christensen var glad for, da de i en lang og hård sæson, helt sikkert skal bringes i spil, når der dukker skader og træthed op.

"En spiller som Michala Møller gør det jo rigtig flot, og det var i den grad en succesoplevelse for hende i tirsdags. Hun er tiltænkt som gardering for Stine Skogrand, og det er jeg sikker på, at hun er klar til. Olivia Simonsen fik også pænt med spilletid, og hun gjorde det godt begge veje. Hun har, i modsætning til Michala, ikke spillet så meget på liganiveau, så det skal hun lige vende sig til, og den slags tager tid, men det jeg har set indtil nu, har været positivt", lyder det rosende fra cheftræneren, der tilføjer at nyerhvervelsen, Mie Sando, ikke forventes at få spilletid i morgen, da hun stadig mangler det sidste i forhold til resten af truppen, da hun ikke har spillet kamp siden marts.

Kampen starter klokken 17.30 i IBF Arena.