20.12.2021, 10:47 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Iversen: Det har været et vildt år

2021 er snart forbi, og vi begynder så småt at kigge frem mod 2022, men inden vi når så langt, runder vi i den kommende tid året af med lidt tilbageblik på 2021 set med Herning-Ikast briller.

Vi lægger ud med Sarah Iversen, der startede 2021 ud med titlen som nybagt mor, da hun i starten af januar fødte Eliot. Herefter gik hun i gang med genoptræningen, og planen var oprindeligt, at hun skulle spille en rolle i slutspillet, men så let skulle det ikke gå, og i stedet måtte hun vente til starten af juni, hvor vi spillede Santander Final4 i Odense.

Her blev det til spilletid i kampen om tredjepladsen mod København Håndbold, og hun fik dermed rundet sæsonen af med spilletid, om end hun havde forestillet sig noget mere da 2021 startede.

”Det har været et vildt år, og jeg tror da aldrig at jeg har haft så travlt i hele mit liv”, kommer det grinende fra Sarah Iversen der fortsætter:

”Jeg har jo født et barn, den største omvæltning nogensinde og det mest fantastiske i mit liv, og så har jeg kæmpet en kamp for at komme tilbage på banen, og genfinde formen og min plads på holdet, hvilket er sket nu, så det har i den grad været et år, hvor der er sket mange ting. Det har til tider været hårdt, men jeg føler at jeg er ved at være vant til manglende søvn og spise på underlige tider af døgnet, samtidig med at jeg skal træne og være på toppen på banen. Jeg føler at balancen er der igen”

Kampen for at komme tilbage i topform har været hård for Sarah, og det har krævet mere af hende, end hun mentalt havde forberedt sig på, da hendes krop ikke helt ville det samme tempomæssigt, som hun mentalt gerne ville.

”Det har været udfordrende, ikke mindst fordi at min krop har så svært ved at komme sig efter fødslen, så mentalt har det været rigtig hårdt. Nu, hvor jeg er kommet tilbage i topform, og en del af holdet igen, så kan man måske godt lidt glemme det, men det var virkelig svært at være i. Det med, at jeg ikke bare kunne vende tilbage til den identitet som jeg havde før, men i den grad skulle kæmpe for det, har været hårdt. Nu er jeg i ro og balance, og kan kende mig selv i alt det her, og så er det bare mega dejligt at være mor”, lyder det ærligt fra Sarah.

 

VM var ikke et realistisk mål

I går sluttede VM i Spanien med bronzemedaljer til Danmark, og den turnering havde Sarah tidligere på året håbet på, kunne være en mulighed for hende at nå, men som tiden gik stod det klart, at det var uden for rækkevidde.

”Inden Elliot (Sarahs søn, red) kom til verden, var jeg så målrettet og sikker på, at jeg godt kunne nå det, men lige så snart sæsonen gik i gang kunne jeg godt mærke, at jeg var for langt fra det mål. Jeg havde satset på at være på 80 procent inden sæsonstart, men var måske nærmere på 50, så jeg kunne godt se, at det mål ikke var realistisk. Kroppen skal kunne følge med, og der er nogle indvendige organer, som man ikke bare lige kan træne til at sætte sig ordentlig. Så jeg ændrede mit mål, så nu hedder det, at jeg skal tilbage på landsholdet, og det vil jeg gerne efter jul”, fastslår hun og glæder sig samtidig over, at når hun nu ikke selv kunne være med til VM, så var det godt at søsteren, Rikke Iversen, kom med til Spanien.

2022 venter lige om hjørnet, og her har Sarah Iversen nogle klare mål omkring, hvad foråret gerne skal komme til at byde på for Herning-Ikast Håndbold og hende selv.

”Jeg håber vi tager nogle medaljer i Santander og EHF European League, og så selvfølgelig også i forhold til mesterskabet, men der må vi lige se, når vi kommer til slutspillet, hvor vi står. Nu er Stine Skogrand ude med graviditet, så der skal vi jo lige have spillet Emma Lindqvist og Alberte Ebler ind, hvilket tager lidt tid, men som måske åbner nogle nye muligheder i spillet, som kan blive godt for os og overraskende for vores modstandere. Et mere personligt mål er landsholdet, som kører sideløbende med klubben”