29.01.2022, 17:46 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Herlig sejr over Viborg i topbrag

Det blev mere tæt til sidst end kampen egentlig var, men vi holdt hovedet koldt til slut, og fik en fortjent sejr i hus på 31-30 efter 15-13 ved pausen.

Masser af intensitet, lige fra første fløjt, præcis som det skal være, når to af Danmarks bedste hold tørner sammen i IBF Arena garneret med et pænt antal mål i begge ender, gode redninger og kontante tacklinger, så har man opskriften på et topopgør mellem to af de mest vindende hold i landet.

Vi var i teten fra start, og det var derfor et Viborg-mandskab der halsede en lille smule efter hele halvlegen, men ikke mere, end at vi på intet tidspunkt kunne slappe af. Viborg var som altid skarpe i spillet fremad banen, mens de havde det noget sværere, i deres stationære spil.

Vi fik spredt spillet godt ud, og træfsikkerheden var høj, uanset hvor bolden endte, og derfor kunne vi fortjent gå til pause foran med 15-13.

Vi fik en flyvende start, og fik udbygget føringen yderligere, således at vi efter 33 minutter var på 18-14. Viborg fandt dog rytmen igen, og fik gang i deres skud fra distancen, samtidig med, at Kristina Jørgensen lavede nogle gode aktioner på kanten af vores forsvar. Derfor var det tæt stadig helt tæt midtvejs i halvlegen, hvor stillingen var 25-23.

Det var dog som om, at vi lige var en tand foran hele tiden, blandt andet takket være en storspillende Sonja Frey, der både diskede op med mål, men også fordelte spillet rigtigt godt, og hun kunne med otte minutter igen bringe os foran med 29-25. Line Mai Hougaard kom ind efter pausen, og hun var i hopla med fem mål, mens Cecilie Brandt, som hun afløste, nettede fire gange og højre fløj stod således for ni af vores mål denne lørdag, mens Emma Friis på venstre fløj scorede fire gange.

Det blev hektisk til slut, men vi fik fortjent kørt sejren i hus, og fik dermed den 11. sejr i streg og sejr nummer to i denne sæson over Viborg HK.

Sonja Frey blev fortjent kåret til kampens spiller med seks mål og flere gode assists.