20.01.2021, 20:28 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

God sejr over København Håndbold

Kønt blev det aldrig, og kampen bølgede lidt frem og tilbage, men sejren kom til slut sikkert i hus. Lystavlen viste 24-19 efter de to halvlege, hvilket sikrede os 4. pladsen i Bambusa Kvindeligaen.

Første halvleg var en blandet omgang, hvor vi fik en noget famlende start, og hvor spillet ikke rigtig flød i angrebet, samtidig med at forsvaret ikke var helt indstillet på Københavns skytter. Og så kunne man efter ti minutter se, hvor simpelt håndbold også er, og hvor lidt der til tider skal, for at ændre rytmen. Ind med Simone Pedersen, ud med Helene Fauske, og bum, så var det som om, at det hele faldt i hak.

Der kom styr på angrebet, forsvaret satte sig igennem fysisk, og så blev det alt andet lige lettere at være Jessica Ryde i målet. Efter et kvarter var kampen vendt på hovedet, og vi kunne for første gang gå i front med 6-5. Her efter begyndte det at gå stærkt, og København fik mere og mere svært ved at finde løsningerne. Gæsterne gik over til 7 mod 6, men det faldt helt til jorden, og efter tre lette mål til os, blev den plan skrinlagt.

Så efter tyve gode minutter, kunne vi gå til pause med en komfortabel føring på 13-8.

Kort inde i anden halvleg, fik Simone Pedersen et vrid i knæet i en ufarlig situation, og måtte ud til behandling kortvarigt, hvilket betød at den gode rytme fra første halvleg forsvandt, og på ganske få minutter, spillede København sig ind i kampen igen. Kasper Christensen tog resolut timeout efter ni minutter, hvor stillingen var 16-14, hvilket dog ikke havde nogen effekt. Simone P. blev klar til kamp igen nogle minutter senere, men København havde fået momentum, og kort efter, kunne de udligne til 16-16, midtvejs i halvlegen.

København tog lidt uforståeligt timeout efterfølgende, og den fik vi heldigvis mest ud af, og med ti minutter tilbage, var vi på 21-18. Herefter var det som om, at gæsterne løb tør for idéer, og havde mere end svært ved at finde netmaskerne, hvilket resulterede i en måltørke på godt 12 minutter, før de fik reduceret til 23-19.

På dette tidspunkt resterede der blot tre minutter, og herfra kunne vi, efter en timeout, køre sejren sikkert i hus.