14.09.2021, 09:35 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Friis: Kønt var det absolut ikke

Der kom to point på kontoen i går aftes, da vi på udebane slog Randers HK med 23-20 i en kamp, der var noget fra det niveau, vi ellers har leveret i denne sæson.

Vi fik ellers en glimrende start og kom foran 3-0, og havde styr på Randers i forsvaret, men stille og roligt begyndte man at fornemme, at det ikke ville blive en dag på kontoret, men en kamp, hvor der skulle kæmpes med alt, for at få sikret de to point mod et godt kæmpende Randers-mandskab.

"Vi skulle i den grad slide os til de to point, men vi vidste godt, at det ikke ville blive nemt at komme til Randers, og derfor er vi lige nu rigtig glade for sejren. Det tog hårdt på kræfterne, og kønt var det absolut ikke. Vi får startet fint ud og vinder alle vores dueller, når vi kommer i høj fart og får løbet fint med dem, men så er det som om, at vi i slutningen af 1. halvleg glemmer det lidt, og så bliver svært", fortæller assistenttræner Anders Friis efter kampen i Arena Randers.

Noget af det, som Randers lykkedes med, var deres forsvarsspil, hvor de spillede 5-1, og det så ud til at volde os ganske store problemer, hvilket Anders Friis bekræfter.

"Randers formåede at stresse os lidt med deres 5-1 forsvar, og det overraskede os måske lidt, at de dækkede op på den måde, og det gjorde at vores angrebsspil i 1. halvleg blev stresset. Efter pausen får vi egentlig en god start, men ryger så lidt tilbage og får lavet nogle dumme fejl, som vi bare ikke må lave, og så bølger det lidt frem og tilbage resten af kampen", konstaterer Friis, der dog også havde ros til uddeling.

"I dag skal vi virkelig være glade for Jessica Ryde i målet, som står med nogle rigtig fine procenter (41,8%), så hende er vi glade for, og så en knivskarp Emma Friis på venstrefløj, der fik masser af plads som en del af deres taktik, hvilket hun udnyttede til fulde (10 mål og kampens topscorer)"

Spillede smalt

I modsætning til de tre foregående kampe, så var det ganske få spillere der kom i kamp i går, hviljet betød at der blev trukket mange veksler på de samme, og det var der en god forklaring på.

"Det er altid let at være bagklog, om man skulle have gjort det ene eller det andet, men vi havde en følelse af, at dem der var på banen godt kunne køre den igennem og at der var mere at hente, og så blev vi måske lidt tilbageholdende i forhold til at lave en hel masse om. Det skal vi selvfølgelig evaluere på, men det er vigtigt at sige, at det ikke er fordi, at de unge ikke har vist deres værd, fordi de har vist deres kvaliteter når de er kommet ind i de andre kampe, så vi må hjem og kigge på, om vi skulle have givet dem lidt spilletid"