25.09.2020, 11:49 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Friis: Får vist at vi hører til i toppen

Efter fem kampe uden nederlag, så blev opgøret mod Viborg HK endestationen som ubesejret hold. Kampen endte 29-26, men fik vist, at Herning-Ikast bestemt skal regnes med i toppen af Bambusa Kvindeligaen.

I gårsdagens kamp var Viborg HK lige en tand skarpere, især i anden halvleg, hvor de havde momentum i store dele, men Herning-Ikast mandskabet fik vist, at de kæmper til det sidste, og at truppen har den bredde der giver tro på, at holdet hører til i toppen.

"Vi er selvfølgelig skuffet over nederlaget, men jeg synes at vi får vist, at vi hører til i toppen, og at vi skal regnes for at være et tophold. Det er de små marginaler, der i dag bliver udslagsgivende, blandt andet hvor vi er på minus tre og rammer træværket, hvor Viborg så efterfølgende løber ned og scorer, så vi i stedet for minus to, pludselig er på minus fire mål. Det kunne have vendt kampen, og i slutfasen er vi jo også lige ved og næsten, men i dag manglede vi lige det sidste. Viborg er bare et godt mandskab, og i dag var de lige en tand skarpere end os", kommer den ærlige vurdering fra Anders Friis, assistentræner for Herning-Ikast Håndbold.

Vilde Johansen var ude med en skade, og derfor var der lidt omrokeringer i midterforsvaret, hvilket gjorde at Olivia Simonsen fik en hel del spilletid.

"Vi kan ikke undskylde os med, at vi mangler Vilde i dag. Det skaber selvfølgelig lidt omrokeringer, men jeg synes vi får det løst godt, og Olivia Simonsen løser en stor opgave i dag, og jeg synes generelt at vi igen i dag får set, at vi har en god bredde på holdet. Dem der kommer ind, er klar og byder ind med det de skal, og det synes jeg vi skal glæde os over. Der hvor vi mangler noget i dag er, at vi ikke får spillet bredt nok, og der er sikkert også andet vi skal kigge på, men lige nu er vi bare rigtig ærgelige", lyder det fra Anders Friis.

Mere om kampen i løbet af weekenden.