17.09.2020, 22:17 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Friis: Den tør jeg godt kalde

Fredag aften gæster Vendsyssel Håndbold IBF Arena, hvor det gælder 5. runde i Bambus Kvindeligaen. En kamp, hvor Herning-Ikast må betegnes som storfavorit.

De første fire kampe er blevet med usvigelig sikkerhed, og op til kampen mod oprykkerne fra Vendsyssel Håndbold, er venstre fløj, Emma Friis, da også klar til mæglet omkring favoritværdigheden.

"Vi kommer nok ikke udenom, at vi er favoritter, så den tør jeg godt kalde", lyder det fra Emma Friis, der fortæller, at Herning-Ikast-mandskabet primært har haft fokus på sig selv op til kampen.

"Vi har ikke talt så meget om Vendsyssel, men primært haft fokus på os selv. Jeg kender ikke Vendsyssel så godt, men jeg tænker at de kommer med en god fart og en masse gå på mod, så vi skal være klar fra start, og sørge for at spille kampen på vores præmisser"

Emma Friis er op til denne sæson kommet tilbage efter en længere skadespause, der skyldtes en revne i en del af hælen, som ikke ville hele, og hun føler selv, at hun er kommet godt i gang igen, blandt andet med en topkamp mod København Håndbold i sidste uge.

"Skaden opstod som følge af overbelastning, så det er jeg selvfølgelig meget opmærksom på, og sammen med vores fysioterapeuter, prøver vi hele tiden at rette til, når jeg kan mærke noget, der ikke er som det skal være. Efter en lang pause, grundet Corona, så var det lidt hårdt at komme på halgulv, men lige nu fungerer det fint. Jeg er glad for at være tilbage, og det gør det selvfølgelig også lettere, når vi så samtidig spiller som vi gør. Jeg er egentligt ikke overrasket over vores niveau, nok mere at vi faktisk har fundet det så hurtigt, efter en lang kamppause", siger Emma Friis, der sammen med resten af holdet, løber på banen fredag aften i IBF Arena klokken 20.00.