25.08.2020, 21:30 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Fremragende start på sæsonen

Silkeborg-Voel har tidligere voldt Herning-Ikast problemer, men tirsdag aften var lige omvendt. De grønne blev kørt ud af egen bane og tabte med hele 20-36.

Herning-Ikast satte sig fra start af på kampen, og var på intet tidspunkt i kampen bagud. Op til kampen var der fra HIHs side fokus på, at der skulle tackles i gennem og afsluttes ordentligt, og begge ting sad lige i skabet.

Angrebet blev sat godt op af Helene Fauske, der fik fordelt spillet godt ud. Skarpheden var god hos skytterne, og i den modsatte ende, var det et fasttømret forsvar der mødte de grønne fra Silkeborg, og sidste skanse, Sabine Englert var til tider nærmest en mur.

Halvlegen sluttede med en 19-11 føring til Herning-Ikast, og havde man så troet, at der blev sparet på kræfterne i 2. halvleg, ja, så tog man grueligt fejl.

Herning-Ikast kom ud som lyn og torden, og efter fem minutter af 2. halvleg var stillingen pludselig 12-25. Herefter gik Silkeborg frem i offensivt forsvar og 7 mod 6, men lige lidt hjalp det. Efter et kvarter stod det 16-30, og ind på mål kom Jessica Ryde, så Englert kunne få en velfortjent pause. Ryde fik vist, at Herning-Ikast har en af Bambusa Kvindeligaens stærkeste målmandsduo.

Kasper Christensen fik brugt hele bænken, og man fik dermed et godt indtryk af, at bredden i truppen er ganske god, blandt andet da hele A-kæden fik en pause samtidig, og man alligevel formåede at holde Silkeborg fra fadet.