01.09.2021, 20:17 | Af: Jonas Hooge | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Flot sejr i sæsonpremieren

Det der længe lignede en tæt affære, blev på en effektiv periode i 2. halvleg forvandlet til en sikker sejr på 20-28 efter 9-12 ved pausen.

I en flot kulisse med tæt på udsolgt i den gamle Aarhus Stadionhal, var der lagt op til en god sæsonpremiere, hvor Aarhus United havde fordel af hjemmebane. Man kunne næsten mærke, hvor meget folk havde hungret efter at komme i hallen, og taget var lige ved at lette, hver gang Aarhus scorede.

Det gjorde de heldigvis ikke så meget i 1. halvleg, hvor de efter en flyvende start, fik mere end svært ved at finde hullerne i vores kompakte forsvar. Vi kom selv frem til gode chancer, og spillet flød egentligt ganske fint, men det kneb lidt med skarpheden, og så kunne det jo være lidt lige meget, at aarhusianerne ikke kunne finde vej til netmaskerne.

Det lignede længe en usædvanlig målfattig halvleg, og efter 20. minutter stod den blot 5-6. Der kom dog lidt mere fart i måltavlen herefter, og endnu bedre, så var det på vores side, at der kom flest. Vi fik frikast til slut, men tiden løb ud, hvilket betød direkte frikast, og så er det jo godt vi har Ingvild Bakkerud der kanonerede bolden i mål til pauseresultatet 9-12. Kampens detalje

Fra start af 2. halvleg var Sarah Iversen ”on fire” og viste de kvaliteter frem som gennem mange år har gjort hende frygtet i de fleste danske haller, og da Jessica Ryde lukkede gardinet helt ned, så stod den pludselig 9-15 efter blot 33. minutter, fantastisk start på 2. halvleg.

Jessica Ryde var i den grad varmet op, og havde i starten af 2. halvleg en redningsprocent på over 60, og det lignede for alvor, at vi havde momentum og kunne lukke kampen. Så fik vi en periode, hvor vi både blev lidt ukoncentrerede i forsvaret og angrebet, og man fik lige en snert af nervøsitet over et muligt comeback til Aarhus United.

Den nervøsitet var heldigvis ubegrundet, og ret hurtigt efter blev der lukket til igen, blandt andet takket være Simone Petersen, der fandt vejen til netmaskerne op til flere gange.

Der blev ligadebut til både Julie Scaglione og Tyra Axnér, og sidstnævnte kvitterede på første boldberøring ved at hamre bolden i nettet fra 10 meter, og det ville Scaglione ikke stå tilbage, så på det efterfølgende angreb, smækkede hun bolden i nettet fra venstre back. Sikke en entré til Bambusa Ligaen.

Jessica Ryde endte på en redningsprocent på præcis 50, hvilket i den grad må siges at være godkendt, lige som hele holdet, især i 2. halvleg kunne være mere end tilfredse med indsatsen.