19.01.2021, 19:18 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Fauske: Har fået mange positive reaktioner

Onsdag aften står den på Bambusa Kvindeliga, når vi hjemme i IBF Arena tager i mod København Håndbold, i en direkte duel om 4. pladsen. Vi har taget en snak med Helene Fauske op til kampen.

I sidste uge kom det frem, at Helene Fauske er i gang med sin sidste sæson i Herning-Ikast Håndbold, da hun efter denne sæson skifter til franske Brest, og det har været en positiv oplevelse, at få fortalt den for hende gode nyhed.

"Jeg har fået mange positive reaktioner fra folk omkring mig, og for mit eget vedkommende har det også været rart, endelig at kunne fortælle, hvad jeg skal efter denne sæson. Det har været lidt stressende i tiden op til, fordi mange har jo gerne ville vide, om jeg havde besluttet mig for at blive eller tage videre. Nu er det ude i offentligheden, og nu kan jeg igen fokusere 100 procent på håndbold og Herning-Ikast", kommer det fra Helene Fauske.

At skifte til en anden liga og et hold på øverste hylde, har længe været et mål for den ambitiøse nordmand, og hun føler at tiden er helt rigtig til et skifte.

"Det har været en drøm for mig et stykke tid, at komme ud og prøve mig af på øverste hylde. At komme til at spille Champions League og blive matchet af de allerbedste i Europa. Jeg har været i Danmark i snart fire år, men føler at tiden er kommet til at prøve noget nyt, og jeg ser virkelig frem til, at skifte til den franske liga og Brest"

Hun understreger, at hun stadig har fuld fokus på Herning-Ikast, og vil gøre alt hvad hun kan, for at slutte godt af i klubben, hvor næste opgave er mod København. En kamp, som vi meget gerne skal vinde, og Helene Fauske konstaterer, at truppen er meget opsat på en sejr, og revanche efter weekendens nederlag til Paris 92.

"Vi har brugt de sidste par dage på at fokusere på, hvad vi ikke skal gøre, mere end, hvad vi skal gøre, fordi kampen mod Paris var ikke god. Vi taber mere eller mindre til os selv, fordi vi smider alt for meget væk og laver for mange fejl. Det har vi fået talt ud om, og er enige om, at vi skal tilbage på det spor, vi var på før kampen i Paris. Både os og København ved at det er en vigtig kamp, som vi begge gerne vil vinde, men jeg har en god fornemmelse, og spiller vi på det niveau, som vi ved vi kan, så bør vi have gode chancer for en sejr", siger hun og tilføjer:

"Det bliver en fysisk og hård kamp der venter, og det er noget jeg ser frem til. København har mistet Mia Rej, men har stadig et godt og rutineret hold, så vi har ikke fokuseret på, at hun ikke er med længere. Jeg er dog sikker på, at det bliver svært, uanset hvad, men har en klar tro på, at vi godt kan hive sejren hjem"

Kampen spilles igen uden tilskuere, men kan følges via vores facebookside, hvor vi streamer hele kampen.