10.05.2022, 21:35 | Af: | Foto: Hamistolen

De danske mestre sat på plads i egen hal

Odense Håndbold havde forud for dagens kamp ikke tabt på hjemmebane siden marts 2021. Det blev der ændret på i dag, da vi storsejrede i første DM-semifinale med hele 31-24 efter 16-14 ved pausen.

Forud for aftenens kamp, havde cheftræner Kasper Christensen lagt op til, at der godt kunne blive små detaljer i kampen som kunne være overraskende for modstanderen, og den forudsigelse kom til at holde stik. Cheftræneren havde flere taktiske udspil med i posen, og vekslede meget mellem 6 mod 6 og 7 mod 6, og tog også flere initiativer i forsvaret, blandt andet med Simone Petersen fremskudt i 5-1.

Det stressede Odense-spillerne, der i første halvleg havde mere end svært ved at finde rytme i deres spil, og profiler som Mie Højlund og Dione Housher havde store problemer med at finde vej til målet. For vores eget vedkommende, var der stor variation i angrebsspillet, og der kom kvalificerede afslutninger og mål fra samtlige positioner, og som halvlegen skred frem, fik vi stille og roligt bragt os foran med både to og tre mål.

Odense fik lidt bedre fat i de sidste minutter, men formåede ikke at skabe fuld kontakt, og måtte i stedet gå til pause bagud med 16-14 efter en halvleg, hvor vi i den grad havde sat dagordenen og virkede til at have flere løsninger i posen.

Efter pausen kom Sabine Englert på mål, og hun startede forrygende ud med flotte redninger, og i den anden ende var Ingvild Bakkerud brandvarm, og hamrede det ene mål efter det andet inden bag Matina Thörn, der var kommet ind i stedet for Althea Reinhardt. Inden man havde set sig om, var vi foran med fire mål, og Odense var i den grad i store problemer. Efter ti minutter af anden halvleg kunne Emma Friis med sit sjette mål elegant score på straffe, og så var vi foran med fem mål. Troede man så, at nu ville Odense vågne op, så tog man fejl, og kort tid efter stod der 24-17 på måltavlen, og de danske mestre var tæt på knock-out.

Sabine Englert brændte en fantastisk halvleg med hele 60 procent, mens Bakkerud blev ved med at trykke på og Friis var sikkerheden selv. Læg dertil flot assistspil fra Simone Petersen, køligt overblik fra Emma Lindqvist, fight og hårde tacklinger fra Sarah Iversen og Vilde Johansen, samt sikre scoringer fra Line Mai, og så har du opskriften på en fornem kamp og en forløsende sejr over Odense Håndbold. Dermed er vi blot et enkelt point fra en DM-finale, som vi kan hente på onsdag, når de to hold mødes i IBF Arena.