07.02.2021, 11:00 | Af: Mads Rothmann Poulsen | Foto: Hamistolen

Hårdt skydende håndboldmor: Livet som håndboldspiller og mor

I februar ligger Bambusa kvindeligaen vægt på de små succeshistorier som har stor betydning for hver enkelt klub. Hos Herning-Ikast har vi mange succeshistorier at dele – men vi vil i denne omgang have fokus på rollen som mor, mens man er på toppen af ens professionelle håndboldkarriere.

D. 14/5-2019 blev vores norske højre back Stine Skogrand mor til hendes lille dreng, Adam. I nedenstående skriv vil Stine Skogrand fortælle hvordan hende og hendes familie omfavner livet som familie og professionelle håndboldspillere.

Et halvt år før Adam havde meldt sin ankomst lagde Stine håndbold på hylden og påbegyndte sin barselsperiode. Nogle ville mene, at det altid er meget ubelejligt at blive gravid som kvindelig håndboldspiller, det ville Stine også mene, dog tænkte hun også det ville gavne hende:

“Det passer ”aldrig” at få et barn midt i ens håndboldkarriere, men da det blev aktuelt for os, tænkte jeg det ville være med til at forlænge min håndboldkarriere og give mig en anden ro, og et andet perspektiv på livet. Håndbold vil altid fylde meget, så længe jeg spiller, men der vil altid være en der fylder endnu mere, og det er helt fantastisk”.

Under sin graviditet tænkte Stine også på hvordan hun efter fødslen kom tilbage i fysisk form og tilbage på håndboldbanen i bedst mulig forfatning “Jeg tog selvfølgelig hensyn til fosteret, og pressede mig aldrig rigtig hårdt. For mig var det vigtig at vedligeholde så meget muskelmasse som muligt, så det blev nemmere at komme tilbage på et godt fysisk niveau efter fødsel” Fortæller Stine.

Privat danner Stine par med den norske landsholdspiller Eivind Tangen, som til dagligt spiller i herreklubben Skjern Håndbold. Vi har spurgt Stine om, hvordan man får det til at passe når både mor og far er professionelle håndboldspillere “ Vi får tit besøg fra vores familie i Norge (ikke så meget nu pga. corona), og ellers har vi vores fantastiske barnepige som passer på Adam når vi er til kampe og træning udover vuggestuen” Lille Adam er da også på besøg for at se mor spille, når der må være tilskuere, sammen med far.

Der er dog forekommet enkelte tidspunkter hvor Adam har været med Stine på tur.

“Han var faktisk med i Paris i januar da vi spillede Europa, og der var det en af vores søde holdledere som passede på ham når vi var til træning og kamp. Han var også med i Japan i 2019, sammen med min mor. Vi var i Japan fordi jeg skulle spille VM”.

Når nu Stine spiller her i Herning-Ikast og Eivind spiller i Skjern, har vi spurgt om Adam så holder mest med Herning-Ikast eller Skjern, hvortil Stine svarede følgende: ”Godt spørgsmål. Han er i hvert fald vild med Tigris (Skjerns maskot). Derudover har vi også spurgt Stine, om Adam skal lære at spille håndbold, til det har Stine svaret: ”Det vil jo være naturligt at han skal prøve at spille håndbold, siden vi begge to spiller, men det bliver spænende at se hvad han ender op med”.