HIH Special Olympics
Med indgangen til sæsonen 2014/15 etablerede HIH i samarbejde med ALPI et håndboldhold for udviklingshæmmede under Special Olympics. Holdet ledes og trænes af medarbejdere fra ALPI.
Cheftræner Annette Hansen og Keld Hansen havde gennem mange år snakket om, at når tiden indtraf, hvor egne børn ikke skulle trænes, så skulle tiden kastes over handicap-idrætten. Som sagt så gjort. Efter en opvisningskamp i IBF Arena hvor to Special Olympics hold deltog, satte Annette og Keld sig sammen med ALPI, hvor Annette er ansat, og fik lavet et oplæg til håndbold for udviklingshæmmede i HIH regi. Herefter besøgte man samtlige være- og bosteder i Ikast med invitation til at spille håndbold i hallen.
Spændingen var stor hos trænerne forud for den første træningsaften – gad vide om de udviklingshæmmede havde lyst til at spille håndbold. 11 spillere mødte op, i dag er der 17 aktive spillere.
Da det hele tiden har været målet, at fokusere såvel på det håndboldmæssige som det sociale samvær, var der behov for yderligere hænder til hjælp ved træning og kamp. Og i løbet af en frokostpause hos ALPI, kom også Lisbeth Mortensen og Charlotte Gade ombord på trænerholdet.
Første sæson var i høj grad en prøve ballon for hvordan og hvorledes trænerteamet skulle forestå træning, kampe og det sociale samvær. Deres ideer viste sig at holde vand. HIH Special Olympics sluttede som det tredje bedste hold i Danmark. Og er fortsat fremgangen lige siden.
Udover sportsligt succes har holdet oplevet en utrolig opbakning fra sponsorer i HIH netværket, der er med til at sikre den økonomiske del. Samtidig har man gennem fællestræning på tværs af rask-idrætten fået integreret Special Olympics-holdet og de udviklingshæmmede, som nu er en naturlig del af hverdagen i hallen, og ligeværdigt deltager i klub-arrangementer på tværs af alder, køn, evner og mobilitet.
HIH Special Olympics er et håndboldhold, hvor man træner og arbejder efter samme principper som alle andre hold. Og træner-teamet ser det som et idrætstilbud og ikke som et aktiveringssted. Det betyder, at man skal kunne indgå i et selvhjulpet fællesskab, hvor det sociale er i højsædet. Det betyder også, at vi efter en prøveperiode forbeholder os retten til at agere efter devisen:
Vi prøver at skabe plads til alle, og den enkelte – men ikke på bekostning af fælleskabet.
Vil du høre mere om håndbold for udviklingshæmmede så kontakt Annette Hansen på mobil – 29474807.