23.11.2020, 07:59 | Af: Jonas Hooge | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Svensk stortalent klar for Herning-Ikast

Endnu er der nok ikke mange i Danmark der kender navnet Tyra Axnér, men fra næste sæson bliver hun en del af truppen, og der er store forventninger til den svenske bagspiller, der lige nu tørner ud for svenske LUGI.

Tyra Axnér er blot 18 år, men er allerede en profil i den svenske liga, hvor hun indtager 2. pladsen på topscorerlisten, og netop denne målfarlighed er en af grundene til, at Herning-Ikast´direktør, Daniel Grønhøj har været på spillerjagt i Skåne.

Vi er stolte over at, Tyra har valgt at fortsætte sin lovende karriere i Herning-Ikast Håndbold.

Jeg tror ikke der findes ret mange klubber i Danmark, som ikke har haft Tyra på deres liste over spændende spillere, så jeg er meget tilfreds med at hun i sidste ende valgte os. Vi er overbeviste om at Tyra er klar til at gå fra den svenske liga til den danske allerede nu, på trods af den unge alder. I vores mange samtaler har hun overbevist os om at hun er klar mentalt, og den fysiske del ser også rigtig fin ud”, lyder det fra Daniel Grønhøj, der tilføjer:

”Vi tror på at vi ved få Tyra ind i vores miljø, kan være med til at flytte hende markant, men vi er også opmærksomme på, at hun skal vænne sig til et nyt land, og en ny måde at spille håndbold på, og et højere tempo. På sigt tror og håber vi på, at vi har en kommende profil i Herning-Ikast Håndbold. Men i første omgang skal vi hjælpe Tyra med at falde til, både på og uden og banen, og begge parter er indstillet på, at tingene tager den tid det tager”.

Tyra Axnér er også glad for sit kommende skifte, og ser frem til at blive en del af Herning-Ikast, om end hun også er spændt på, hvordan det bliver at skulle rejse fra Sverige og til Ikast.

”Jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben, den måde der bliver spillet håndbold på, og så var Kasper Christensen (holdets træner, red) også en stor årsag til mit skifte. Jeg tager til Ikast for at udvikle mig som spiller, og håber at jeg hurtigt kan være med til at bidrage til holdet, men ved også godt, at der er mange ting i starten at skulle forholde sig til. Jeg glæder mig til skiftet, men er da også spændt på, hvordan det bliver at flytte til Danmark, langt væk fra det jeg kender, men jeg er sikker på, at det nok skal blive godt”, lyder det fra Tyra Axnér, der har underskrevet en tre-årig kontrakt.