08.04.2020, 13:28 | Af: Daniel Grønhøj | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Nu kigger vi frem mod næste sæson

Udvalget for professionel håndbold i Danmark traf tirsdag før påske beslutning om at afblæse den resterende del af sæsonen 2019/2020 og lade den aktuelle stilling være afgørende for sæsonens endelige placeringer.

Fra HIH’s side kan vi kun sige, at det er den rigtige beslutning, og den afgørelse vi har været talsmænd for i Divisionsforeningsregi. At dyrke en svedig, indendørs kontaktsport, mens der raser en så alvorlig pandemi over verden og i Danmark vil i vores optik være direkte uforsvarligt.

Med de hjælpeforanstaltninger Regeringen har stillet os i udsigt, kan vi forhåbentligt komme bare nogenlunde gennem indeværende sæson. Hvis vel at mærke, at lønkompensationsordningen fortsætter efter den 9. juni som vi forventer, og hvis vore sponsorer i denne forcemajuere situation, ser mellem fingre med, at vi jo rent faktisk ikke har leveret den sidste fjerdedel af, hvad vi har stillet i udsigt forud for sæsonen. Hvis dette krav gøres gældende mod danske håndboldklubber, vil der næppe være mange klubber til start, når næste sæson forhåbentlig fløjtes igang i september.

Apropos september og næste sæson. Med afblæsningen af 19/20 får vi nu mulighed for at samle alle gode kræfter om den kommende sæson, der bliver den sværeste i klubbens historie siden vi  startede PLAN 90 og dermed elitehåndbold i Ikast i 1987.

Der skal tænkes ud af boksen med både offensive og defensive indsatser, og der kommer til at forestå et benhårdt arbejde, når vi skal genstarte klubben i et samfund og med et erhvervsliv, der er ramt lige som os. Vi har et motto, der hedder “sammen mod toppen”. Det er over den læst vi er blevet 10’ernes bedste danske damehåndboldklub med ni flotte titler siden 2011.  Der skal gøres alt for, at vi stadig er en betydelig spiller i toppen af dansk og europæisk  damehåndbold, men det kommer til at ske på en måde, hvor verdenssundheden og økonomien prioriteres før det sportslige.

Vi skal igennem denne krise - og det kræver, at vi står sammen - erhvervslivet i Herning-Ikast, de to kommuner, vore tilhængere, spillerne og øvrige ansatte og frivillige i klubben og selvfølgelig os i ledelsen, som vil sige direktion og bestyrelse.

-Vi har før løftet og ophævet tyngdeloven i flok, og det håber vi kan gentages her, for det bliver en nødvendighed.

Tillykke til Esbjerg

Vi vil gerne her benytte lejligheden til at ønske Team Esbjerg tillykke med mesterskabet, selvom vi havde håbet, vi kunne have taget dem fra baghjul i slutspillet, som vi gjorde det i pokalturneringen.

Og apropos denne turnering kan vi jo glædes over, at vi lykkedes med at hjemtage denne ærefulde titel for 8. gang. Dette betyder sikker europæisk deltagelse næste sæson, og skulle der falde en ekstra dansk plads i Champions League, må den gå til HIH, da vi jo er seeded dansk 1’er i EHF-regi.

Samtidig håber vi på, at vi får lov at stille op til Final4 i EHF Cup’en til september i dyst med Podravka, Odense og Siofok. Vi håber turneringen lægges på dansk grund og meget gerne her i Ikast, hvor vi så kunne fejre 50 året for håndbold i IFS-regi og endnu vigtigere - en form for “end corona-markering”....

Med ønsket om en anderledes men god påske - ganske vist uden håndbold, hvor alle passer godt på hinanden og sig selv, så vi i fællesskab er beredte, når landet og håndbolden genåbner.

Daniel Grønhøj, Sports- og salgsdirektør

Lars Gantzel Pedersen, Formand