14.11.2019, 10:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Norsk playmaker-profil forlænger: “Vi har gang i noget stort med dette hold”

Helene Fauske og Herning-Ikast Håndbold har nu papir på hinanden indtil sommeren 2022.

Helene Fauske har forlænget kontrakten med Herning-Ikast Håndbold.

I sidste uge forlængede anfører Stine Skogrand sin kontrakt med Herning-Ikast Håndbold til 2023, og nu har endnu en norsk profil sat sin underskrift på en forlængelse af opholdet i det midtjyske.

Snart 23-årige Helene Fauske og HIH fortsætter samarbejdet indtil sommeren 2022, og det glæder sportschef Jakob Mølgaard Christensen, at aftalen med den eftertragtede playmaker er kommet i hus.

- Det sender et stærkt signal til omverdenen, når en spiller af Helenes kaliber tror på vores projekt, vores målsætninger og vores udviklingsmiljø, siger sportschefen om nordmanden, der - sammen med Stine Skogrand - snart skal med Norge til VM i Japan.

- Hun er førstevalg i en topklub, så for Helenes vedkommende sikrer forlængelsen først og fremmest hendes fortsatte udvikling mod at blive en komplet topspiller. For klubbens vedkommende sikrer den kontinuitet på en vigtig position, hvilket er afgørende, når man har ambitiøse målsætninger. Denne toårige forlængelse signalerer med al tydelighed, at vi i Herning-Ikast Håndbold er på vej “#sammen mod toppen”.

Offensiv dirigent
Allerede som 20-årig skrev Helene Fauske under med Herning-Ikast Håndbold, som hun sluttede sig til i sommeren 2017. Her skulle hun stå i lære som playmaker hos Veronica Kristiansen, men med dennes skifte til Györ året efter blev Fauske nyt førstevalg tidligere end ventet. Den opgave har den teknisk begavede håndboldkreatør løftet med bravour lige siden, og hun har udviklet sig til en ægte leder trods sin unge alder.

- Hun viser vejen for de andre spillere både på og uden for banen, og angrebsmæssigt svinger hun dirigentstokken fortrinligt. Helene var kun lige fyldt 20 år, da vi skrev med hende, men allerede dengang kunne vi se det enorme potentiale, og sammenlagt med hendes menneskelige kvaliteter var vi aldrig i tvivl om, at hun var en spiller for HIH. Vi glæder os over også at have hende som offensiv dirigent på vores hold i de kommende år, siger Jakob Mølgaard Christensen.

Trivsel og udfordringer
Den norske playmaker ser selv Herning-Ikast Håndbold som det bedste sted at fortsætte karrieren, og ambitionerne med holdet er store.

- Jeg har flyttet mig meget som spiller, siden jeg kom til klubben, og jeg føler, at jeg kan udvikle mig videre både som spiller og som person her i HIH, hvor jeg trives og bliver udfordret inde på såvel som uden for banen. Jeg er glad for klubben og de andre piger, og jeg tror, at vi har gang i noget stort med dette hold. Det ønsker jeg at være med til at arbejde videre på. Sidste år vandt vi sølv, og mit mål er, at vi igen i denne sæson skal hente medaljer, hvilket vi har holdet til. Derudover ville det være det fedeste, hvis vi en dag kan komme i Champions League. Det ville jeg elske at opnå med dette hold, lyder det fra Helene Fauske.

I første omgang kan playmakeren og HIH forsøge at komme videre fra 3. runde af EHF Cup og ind i gruppefasen. Kamp ét ude mod Nykøbing Falster Håndboldklub endte 23-23, og dermed har Herning-Ikast Håndbold fine kort på hånden før søndagens returmøde i Ikast. Nu skal den samlede sejr køres hjem.

- Vi fik et godt resultat i den første kamp, og nu skal vi gøre det færdigt på hjemmebane. Det er vores ambition og målsætning af nå puljespillet, og samtidig vil det være et rigtig godt rygstød at gå ind til foråret med. Vi er favoritter, men NFH er stærke, så vi skal levere vores bedste for at gå videre. Jeg tror på, at vi tager den, slutter Helene Fauske.

Også Sabine Englert har netop forlænget sin aftale med Herning-Ikast Håndbold, således at tyskeren bliver i klubben indtil sommeren 2021.