29.05.2019, 10:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Lokal bagspiller får senioraftale

“Herning-Ikast Håndbold er mit andet hjem.”

Siden hun var otte år, har hun trådt sine håndboldsko i Ikast. Ti år senere er drømmen om en professionel seniorkarriere rykket en hel del nærmere.

Emilie Bodholdt Steffensen og Herning-Ikast Håndbold har netop indgået en aftale, der binder den stærke bagspiller til klubben i de næste to år. Nu ser hun frem til at fortsætte sin udvikling i det midtjyske.

- Jeg er beæret over at have indgået en aftale med Herning-Ikast Håndbold, som er en kæmpe del af mig, og hvor jeg har spillet hele mit liv. Jeg føler, at det er mit andet hjem, og jeg finder en stor tryghed og tilpashed i at være i klubben, så jeg glæder mig meget til at fortsætte her, siger Emilie Steffensen, der voksede op mellem Ikast og Bording, før hun senere flyttede på Sportstar College.

Sidenhen har hun været en vigtig del af ungdomsholdene i Ikast, men tilværelsen som seniorspiller er efterhånden ikke helt uvant for venstrebacken, der fyldte 18 år den 22. maj. I den netop afsluttede sæson har “Steff”, som hun kaldes blandt holdkammeraterne, nemlig ofte været en del af ligatruppen i både træning og til kampe, og helt tilbage i august måned fik hun sin seniordebut i en pokalkamp mod Ajax.

De etablerede HIH-spillere har været med til at gøre integrationen let.

- De ældre spillere er vildt gode til at tage sig af vi unge, og det gør det meget lettere at komme ind på holdet. Samtidig er der ingen grupper i truppen - det er bare ét stort sammenhold. Der er en god kultur, hvor det virker meget naturligt for de ældre spillere at hjælpe de unge på vej, og det er rigtig fedt at have nogle at læne sig op ad. Særligt Sarah Iversen klinger jeg rigtig godt med, og hun er lidt min “go to” i truppen, fortæller HIH’s nummer 14.

Stenhård arbejdsindsats
Mens pilen peger i den rigtige retning for Emilie Steffensen, venter der endnu masser af hårde arbejdstimer forude, hvis den 180 cm høje håndboldpige for alvor skal etablere sig på førsteholdet. Hårdt arbejde er dog lige netop, hvad hun står for.

- Jeg giver den alt, hvad jeg har. Det kendetegner mig som spiller og som person, at når jeg går ind i noget, så gør jeg det 100 %, og jeg er villig til at knokle røven ud af bukserne for det her. Det er også noget, jeg tror, man bliver belønnet for under Mathias (Madsen, red.), siger Emilie Steffensen.

Den antagelse er korrekt, hvis man spørger den kommende cheftræner selv.

- Det er klart, at der er lang vej endnu for Emilie, før hun kan matche de ældre bagspillere, men hun er godt på vej. Hendes fysik - allerede nu som 18-årig - er rigtig fin, og i det defensive spil har hun vist rigtig gode takter. Hun er en sindssygt spændende spiller, og med hendes stenhårde arbejdsindsats kommer hun til at få masser af chancer. Det er desuden vigtigt, at vi får indlemmet de unge spillere mest muligt, således at vi har en rød tråd fra vores ungdomshold og op til ligaholdet, lyder det fra Mathias Madsen, der overtager cheftrænerposten denne sommer.

Eventuelle henvendelser rettes til administrationschef Simon Hørdum (tlf. +45 9339 0230) eller Mathias Madsen (tlf. +45 2482 4296).