20.12.2019, 10:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Herning-Ikast Håndbold

HIH henter Herning-pige hjem til det midtjyske

Line Mai fra Randers HK bliver Herning-Ikast-spiller fra sommeren 2020.

For nylig forlængede Herning-Ikast Håndbold aftalerne med tre vigtige brikker i holdets grundpille, og med Helene Fauske, Stine Skogrand og Sabine Englert i folden også i de kommende år er den fremtidige kontinuitet sikret hos enhjørningerne.

Den seneste underskrift med sportschefens fyldepen er dog sat ved et navn, der er helt nyt hos DM-sølvvinderne. Klubben har indgået en treårig aftale med Line Mai Hougaard, der opererer på højre fløj.

Et skridt op ad karrierestigen
Line Mai - der kommer fra Herning - har en fortid i TTH Holstebro og har siden sidste sommer spillet i Randers HK, hvor hun foreløbig er noteret for 28 scoringer i 13 kampe i indeværende HTH Ligaen-sæson. Trods de blot 20 år, som hun rundede i oktober måned, er fløjspilleren desuden i periferien af det danske landshold.

Den unge, kommende enhjørning ser frem til at vende tilbage til hjemegnen - og til samtidig at prøve sig selv af på en højere hylde.

- Det bliver superspændende, og jeg glæder mig utrolig meget til at spille for en topklub. Jeg ser HIH som en klub, der har lagt på fra dag ét, og man kan se, at HIH har gang i at bygge noget stort op. Det vil jeg rigtig gerne være en del af. Samtidig er det et skridt op i min karriere, og forhåbentlig er det med til at gøre mig til en bedre håndboldspiller, at jeg skal præstere hver eneste gang. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv og se, hvad det bringer, og det er også én af grundene til, at jeg vælger HIH. Desuden virker det til at være en supergod klub at være i. Jeg føler mig privilegeret over, at de har henvendt sig til mig, og jeg ser frem til et rigtig godt samarbejde, lyder det fra Line Mai.

Gåpåmod og udstråling
Den unge fløjspiller fortæller, at hun bringer både fighterånd og vedholdenhed med sig ind i enhjørningeflokken.

- Jeg er stadig en ung spiller, og jeg kommer med masser af gåpåmod. Jeg er ikke bange for at fejle, for det er med til at udvikle mig, at jeg tør fejle - det lærer man af. Ellers er jeg en spiller med en masse fart, og jeg har masser af udstråling, som jeg godt kan lide at vise både mine medspillere og publikum. Uden for banen er jeg udadvendt og meget socialt anlagt, og jeg ved, at det sociale miljø i HIH er rigtig godt, så det glæder jeg mig til at blive en del af, siger den kommende enhjørning.

Fra skolekammerater til holdkammerater
Med skiftet til Herning-Ikast Håndbold vender Line Mai i nogen forstand tilbage til rødderne. Håndboldopvæksten fik hun i Herning, og fra sommer skal hun altså endnu engang slå sine håndboldfolder i det midtjyske. Særligt én af de kommende medspillere kender hun rigtig godt.

- Der er selvfølgelig en vis tryghed i at vende hjem til dér, hvor man kommer fra, og jeg kender også allerede nogle på holdet fra Herning-tiden. Jeg har gået i børnehave og skole med Emma Friis, og vi har også spillet sammen tidligere, så vi kender hinanden godt, fortæller Line Mai, der bor i Randers nu men flytter tilbage til Midtjylland.

Vil tættere på landsholdet
For mange er en tilbagevenden til hjemegnen forbundet med snarlig håndboldpension, men for 20-årige Line Mai er det helt modsat. Skiftet til Herning-Ikast Håndbold og returen til hjembyen skal være med til at udvikle og styrke hende som spiller, og hun håber og tror, at det vil bringe hende tættere på det danske A-landshold, som hun - lige som Emma Friis - bevæger sig i periferien af. Tidligere har højrefløjen været med udviklingslandsholdet, og derudover har hun været med til en landsholdssamling i Norge, hvor hun deltog i to træningskampe.

- Jeg er stadig ung og har fremtiden foran mig, men nu håber jeg, at skiftet til HIH og den udvikling, jeg kommer til at gennemgå i de kommende år, vil være med til at bringe mig endnu tættere ind omkring A-landsholdet. Jeg har snuset lidt til det allerede, men jeg har en ambition om at blive en fast bestanddel af den rød-hvide trup i fremtiden. Herning-Ikast Håndbold kan helt sikkert være med til at bane vejen for mig ved at udvikle mig som både spiller og person, så jeg forhåbentlig får den ambition opfyldt en dag, siger Line Mai.

Stort potentiale
Hos sportschefen i Herning-Ikast Håndbold er der stor tro på, at den kommende HIH-spiller har en flot fremtid foran sig. Han og klubben ser frem til at råde over et stærkt fløjpar, når Line Mai fra sommeren 2020 skal danne duo med Annika Jakobsen.

- Vi er sikre på, at de kan få stor gavn af hinanden udviklings- såvel som konkurrencemæssigt, således at én plus én giver mere end bare to, og vi glæder os til at se dem både samarbejde og konkurrere på højre fløj. Trods sin unge alder har Line en del ligaerfaring allerede, og med sin hurtighed og udviklingsparathed samt sit gode afslutningsrepertoire ser vi et stort potentiale i hende. Desuden passer hun perfekt ind i vore værdier samt mentaliteten i HIH, og derfor glæder vi os til at byde Line velkommen i klubben til sommer, lyder det fra Jakob Mølgaard Christensen.

Aftalen med Line Mai træder i kraft fra sommeren 2020 og løber i tre år.

Pressen kan rette eventuelle spørgsmål til sportschef Jakob Mølgaard Christensen på tlf. 2560 0035.