28.02.2020, 14:30 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Herning-Ikast Håndbold styrker organisationen

Daniel Grønhøj er blevet ansat som sports- og salgsdirektør pr. 1.marts

Bestyrelsen for Herning-Ikast Håndbold ønsker at fastholde klubbens position i toppen af ungdoms-og senior håndbolden, både nationalt og internationalt. Derfor har man ansat Daniel Grønhøj, som sports-og salgsdirektør. Med den stigende konkurrence på spillermarkedet og den høje kvalitet i dansk kvindehåndbold har bestyrelsen besluttet at foretage en række organisations-og forretningsudviklinger, der skal sikre det helt nødvendige indtægtsgrundlag og den sportslige ekspertise. ”Vi har nu stået på egne ben uden for FC Midtjylland i mere end to år, og vores klub er i en god udvikling på flere fronter. Skal dette fortsætte er det en nødvendighed med mere tyngde i den daglige organisation, og det er i det lys udnævnelsen af Daniel Grønhøj skal ses.”, siger formand for Herning- Ikast Håndbold Lars Gantzel Pedersen.

Som et led i denne styrkede organisations- og forretningsudvikling har bestyrelsen i Herning-Ikast Håndbold besluttet at udnævne Daniel Grønhøj (35 år) som salgs- og sportsdirektør. Simon Mølhede Hørdum (32 år), der har været ansat i klubben i fire år – de seneste 11 måneder som salgs- og administrationschef, har ikke ønsket at fortsætte som direktør for selskabet. ”Simon har siden sidste forår vist, at han i den grad brænder for klubben og er i besiddelse af den DNA vi i bestyrelse, ejerkreds, sponsorer og medarbejdere forbinder med HIH. Klubben har meget at sige Simon tak for, og det er derfor med beklagelse, at vi har modtaget hans opsigelse. Heldigvis forløber det hele i fordragelighed, og mens han søger nye udfordringer, har Simon tilbudt at sikre, at den nye organisation kommer godt i gang”, siger formand Lars Gantzel Pedersen.

Den tidligere direktør i Herning-Ikast Håndbold Jakob Mølgaard Christensen har siden sin fratrædelse stadig beklædt posten som sportschef i klubben, men hans arbejde i den nye virksomhed i Lystrup levner ikke længere plads til at varetage det sportslige ansvar i klubben.

-Derfor var det en appelsin, der faldt ned i vores turban, da vi erfarede at Daniel Grønhøj var en mulighed, fortæller Lars G. Pedersen. -Han har solid erfaring og dokumenterede resultater med både sport og salg, og det var lige den profil vi stod og manglede, siger formanden.

Daniel Grønhøj stammer fra Tommerup på Fyn. Han er handelsuddannet, og har spillet divisionshåndbold i Odder og Skovbakken, inden han som 25-årig slog sig ind på træner- og managerrollen i Hadsten Håndbold, hvor han var såvel sportslig som kommerciel ansvarlig for dameholdet, som han overtog i 2. division og afleverede i toppen af næstbedste række. Parallelt hermed gjorde han civil karriere hos bl. a. E Bay og Bet 25, hvor han var sponsor og salgschef, indtil denne virksomhed blev solgt til Danske Spil. Herefter fulgte to år som key accountmanager i Silkeborg IF og senest 1,5 år som sponsor og sales-manager under Jacob Nielsen i AGF.

-Men det er jo i bund og grund håndbolden, jeg er rundet af og brænder mest for, og da jeg i Herning-Ikast Håndbold pludselig så muligheden for at komme til at arbejde med både salg og sport på øverste hylde, var der ikke nogen tvivl om, at jeg skulle takke ja, siger Daniel Grønhøj, der er gift og far til tre børn og bosiddende i Silkeborg.

-Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er en offensiv satsning vi har valgt siger, formand Lars G. Petersen. -Men samtidig ønsker vi at få mulighed for at udbygge vores aktivitetsomfang, hvilket er en økonomisk nødvendighed, når vi stadig har stålsatte ambitioner om at drive kvindeelitehåndbold på højeste nationale og internationale niveau og samtidig talentudvikle. Vi var i 10’erne Danmarks mest vindende klub på både senior- og ungdomsniveau, og det er jo præstationer, der forpligter. Ansættelsen af Daniel er således en begyndelse på en yderligere styrkelse af organisationen, hvor vi forventer nye ansættelser inden for de næste måneder, slutter Lars G. Pedersen.