08.06.2020, 13:00 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Endnu et støtteben under Herning-Ikast Håndbold

Investorkreds bag købet af 18 rækkehuse på Vesterhåb i Ikast

Sarah og Mark Iversen er flyttet ind i en af de nyopførte rækkehuse på Vesterhåb.

Den 1. juni overtog en investorkreds på 22 enkeltpersoner og selskaber de første 4 af i alt 18 rækkehuse, som Ikast-virksomheden KlimaHuse er i færd med at opføre på Vesterhåb.

Det er en såkaldt ”con amor-jointventure” mellem en kreds af erhvervsfolk og Herning-Ikast Håndbold. Og det er sidstnævnte, der har til opgave at udleje og administrere de 18 rækkehuse, og for dette arbejde er klubben sikret en nogenlunde konjunkturuafhængig indtægt, hvert år i 10 år under forudsætning af, at husene bliver lejet ud. Og det har man tillid til kan lykkes. Kontakten mellem HIH er formidlet gennem EDC Ikast, som  også har haft til opgave at sælge KlimaHuses øvrige boliger på Vesterhåb.

-Siden separationen fra FC Midtjylland for snart tre år siden, har vi i bestyrelsen barslet med projekter, der kan bidrage til at drifte klubben økonomisk uden hensyn til sportslig performance. Pludselig så vi muligheden for en fornuftig buisness-case – oven i købet i samarbejde med en af vore ejere, nemlig KlimaHuse, og det har kun taget et lille halvt års tid fra idéudvikling til virkelighed, siger Lars Gantzel Pedersen, formand i Herning-Ikast Håndbold. Rækkehusene er ud over investorindskud finansieret gennem Sparekassen Kronjylland og DLR og forsikret gennem Søndejysk Forsikring, som har den tidligere ikastbo Frank Abel, som direktør.

Det er et projekt til samlet 36,7 mio. kroner, og de 22 investorer får ud over en forventet moderat forretning samtidig den glæde, at de kan bidrage til at skabe drift under aktiviteterne i Herning-Ikast Håndbold. Projektet kan sammen med følgesponsorater årligt give klubben en ny indtægt på et pænt sekscifret beløb. -Vi har haft underskud de første to sæsoner, og det kan jo ikke fortsætte, når vi stadig har ambitioner om drive håndbold på højt nationalt og internationalt niveau, og derfor har vi set os om efter alternative indtægtsmuligheder, fortæller Lars Gantzel Pedersen, som på klubbens vegne takker de mange investorer i og uden for klubbens ejerkreds, som beredvilligt har bakket op om idéen. -Det er faktisk gået nemmere end vi nok havde forventet ved projektstart, og det endda til trods for, at de sidste aftaler først kom på plads i slutningen af marts, hvor coronapandemien havde gjort sit indtog, siger Lars Gantzel Pedersen.

Der er tale om et højkvalitativt byggeri med meget lavt energiforbrug. Faktisk forventes det, at husene hver for sig kan varmes op for under 4.000 kroner om året. Husene, der alle er på 115 kvm. har stort køkken alrum, to badeværelser og tre soveværelser samt stor sydvendt terrasse med lille have og redskabsrum ud over carport. De første fire huse overtages pr. 1. juni, og de første fire lejere er allerede fundet -  blandt andet til klubbens landsholdstregspiller Sarah Iversen og hendes mand Mark, der også fungerer som talentchef og U19-cheftræner i klubben.

-Vi forventer slet ikke, at der skal bo 18 håndboldfolk i husene, men jeg tror at op mod en håndfuld fra vores trup og bagland vil komme til at bo der, når projektet er færdigudviklet til vinter, siger Lars Gantzel Pedersen. Søren Kristiansen fra HIH’s bestyrelse er formand for det nye selskab, mens Bo Jensen har påtaget sig rollen som direktør.

Ejendomsselskabet, der er døbt VesterHIH Invest, overtager de næste fire rækkehuse i september og resten løbende frem til starten af december. Udlejningen forestås af klubben selv i samarbejde med EDC Ikast, som beredvilligt har stillet sig ekspertise og sit netværk til rådighed.