18.05.2020, 16:30 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Hamistolen

Corona hjælpepakke fra Herning-Ikast-truppen

HIH-pigerne accepterer lønnedgang

I en fælles indsats for at støtte deres klub, har samtlige spillere i Herning-Ikast sagt ja til en kollektiv lønnedgang.
Aftalen blev færdiggjort i weekenden og ud over løntilbageholdenhed, har spillerne budt ind med en række besparelsesforslag og medvirken til nye indtægtsmuligheder, som vil forbedre økonomien med yderligere ca. 1/4 mio. Blandt andet holdes den traditionelle sæsonoptakts-træningslejr i år i Danmark og ikke på La Santa Sport, som det ellers har været tradition de sidste sæsoner. Dette flotte bidrag fra truppen vil således blive et vigtigt led i at opnå økonomisk balance for sæsonen 2020/21 til trods for corona-epedimiens afsmittende økonomiske konsekvenser.

-Drøftelserne har stået på siden starten af april - dels med hele truppen og dels med et spillerråd bestående af Sarah Iversen, Sabine Englert og Stine Skogrand, og vi er dem en stor tak skyldig for deres bidrag til den økonomiske talgymnastik, siger salgs- & sportsdirektør i Herning-Ikast Håndbold, Daniel Grønhøj.

-Vi vil fremover gerne måles på sportslige resultater, evnen til talentudvikling og økonomisk bæredygtighed, og derfor er aftalen med spillerne vigtig, i lighed med den aftale vi i sidste uge fik på plads med Våg Vipers om tilbagekøb af Jeanett Kristiansen, siger Daniel Grønhøj.

-Siden vi blev adskilt fra FC Midtjylland har vi trods vores fornuftige egenkapital arbejdet hårdt på at skabe økonomisk balance i driften, fortæller formand Lars Gantzel Pedersen. - I udskilningsåret havde  vi et minus på en lille million, og i det første år med det nye brand var dette beløb halveret.

-Vi havde arbejdet stålsat efter et 0-resultat for indeværende sæson, men det når vi statens hjælpepakker til trods ikke ned på.

-Vi mister alle de store og indtægtsgivende afsluttende kampe i DM-slutspil og EHF Cup’en, og samtidig har forsamlingsforbuddet og den delvise nedlukning af erhvervslivet betydet, at vi må vinke farvel til bl.a. spinningevent, sponsorgolf og afslutningsgalla, som traditionelt har ligget i regnskabsårets sidste kvartal, siger Lars Gantzel-Pedersen.

-Der har været spillet tophåndbold på højeste nationale og internationale niveau i klubben i snart 30 år, og vi har været 10’ernes mest vindende håndboldklub på damesiden. Det er noget, der forpligter og for,  at vi fortsat kan have et fornuftigt kapitalberedskab, som er en lovmæssig forudsætning for en slagkraftig trup, har vi slået ring om vores tilbageværende egenkapital, siger Lars Gantzel Pedersen, som coronaens følgevirkninger til trods, forventer et 0-resultat i sæsonen 20/21.

-Derfor er vi dybt taknemmelige for spillernes opbakning, og skulle vi komme ud med overskud, vil spillerne blive tilgodeset i forhold til deres løntilbageholdenhed, siger Lars Gantzel Pedersen.

Forhandlingerne er kørt med meget stor åbenhed, og spillerrådet informeres løbende om den økonomiske udvikling, ligesom Sabine Englert som den vel nok første spiller i dansk håndbold kommer til at være bisidder på bestyrelsesmøder.

-Corona-krisen har tvunget mange til at tænke i nye og anderledes baner, og dette her kan være en positiv afsmitning, siger Daniel Grønhøj. Salgsarbejdet for den kommende sæson er i øvrigt kommet godt i gang. -Vi møder stor opbakning - også fra vores to kommuner. Folk glæder sig til at komme til håndbold igen, og derfor er det et mega godt signal, at spillerne viser klubforståelse ved at gå med ned i knæ i en situation, der I historisk grad kræver sammenhold på bænken, siger Daniel Grønhøj.