31.12.2019, 14:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Chefens nytårstale

Vi runder år 2019 i Herning-Ikast Håndbold af med et tilbageblik og uddeler i samme forbindelse et par store tak til folk i og omkring klubben.

Sikke et fantastisk 2019!

I Herning-Ikast Håndbold går året på hæld med to sæt medaljer samt en flot semifinaleplads i EHF Cup. Det er en stærk præstation af en klub, der kun har stået på egne ben siden sidste sommer!

I maj måned fik vi sølv om halsen efter en tæt finale mod Team Esbjerg. Undervejs havde vi sendt Odense Håndbolds stjernebesætning ud i titelmørket med semifinalesejr både ude og hjemme, og vi gik benhårdt efter at levere endnu en overraskelse i finalen mod endnu en stjernespækket ligakonkurrent. Vi vidste godt, hvilken styrke vi var oppe imod, men alligevel var vi skuffede dengang - og det skal man være som sportsudøver på topplan, når man taber. I dag, når vi ser tilbage, er vi stolte over at kunne kalde os DM-sølvvindere. Ligeledes ser vi med stolthed tilbage på vores europæiske kampagne, hvor vi nåede hele vejen til EHF Cup-semifinalen.

Også på ungdomssiden har det været et succesfuldt år. Mark Jensens piger tog guld i u18-rækken (som nu hedder u19), og holdet sluttede året af med at vinde finalen i den internationale håndboldturnering ‘Lundaspelen’ i Sverige. Tilmed er flere af vores u19-berettigede spillere samtidig en fast del af ligaholdet, og dermed markerer vi os fortsat som ét af Danmarks allerbedste steder for unge håndboldtalenter.

Søndag kulminerede året så i en kæmpe triumf. Vi kan kalde os pokalmestre 2019 efter en meriterende og bundsikker kæmpesejr over storsatsende Odense. Allerede efter første halvleg var sækken så godt som snøret, da vi var foran med nærmest uvirkelige 20-9! Sjældent har man set så god og ensidig håndbold på dette plan. Imponerende af pigerne samt af Mathias Madsen og Anders Friis, der i sommers blev vores nye trænerduo.

Det er dog ikke kun spillere og trænere, der har aktier i Herning-Ikast Håndbolds flotte resultater. Vores to gæve fysioterapeuter holder pigerne fit for fight, og vores omhyggelige - og hyggelige - holdledere sørger i sandhed godt for vores spillere. Bag kulissen sidder også en håndfuld dygtige medarbejdere, der knokler hver eneste dag for at få alle dagligdagsenderne til at mødes, og til hver hjemmekamp bæres vi i høj grad af de mange engagerede frivillige, som vi ikke kunne være foruden. Jer værdsætter vi alle sammen meget højt, skal I vide, og I skal have en stor tak for jeres bidrag i det snart forgangne år.

Vores fans kan vi heller ikke komme uden om, og hvor var det fedt, hvordan spillerne blev mødt af en kæmpe, lilla mur af HIH-supportere til søndagens pokalfinale i Gråkjær Arena. Tak for fremmødet og støtten! I efteråret har opbakningen på hjemmebane desuden fået et løft via vores nye stemningssamarbejde med ISI; de unge piger og drenge giver et ekstra liv i hallen, som man ikke ser mage mange steder i Håndbolddanmark. Opbakning er uvurderligt undervejs i en håndboldkamp og kan give de sidste procenter, når det spidser til, så vær endelig ikke bange for at lave lidt larm til vores fordel, når du er i hallen - og riv gerne sidemanden med. Spillerne vil elske jer for det!

Før jeg runder helt af, vil jeg også gerne sige tak til vores mange samarbejdspartnere samt ejere og sponsorer for jeres meget betydningsfulde bidrag i årets løb. Uden jer stod vi ikke her. I samme ombæring skal der endnu engang lyde et hjerteligt velkommen i folden til Klimahuse A/S, som vi præsenterede som ny hovedsponsor tidligere på måneden efter flere års godt samarbejde. Vi er glade for, at I ser et stærkt potentiale i at være en del af Herning-Ikast Håndbold. For nylig indgik vi på spillerfronten tilmed nye aftaler med Sabine Englert, Helene Fauske og anfører Stine Skogrand, så holdets rygrad er sikret for de næste år. Også tak til jer fordi, I fortsat ønsker at være en del af HIH - forhåbentlig skal vi vinde endnu flere titler sammen!

Med pokaltriumfen kunne vi ikke have fået en bedre afslutning på et fantastisk år. Et nyt år venter nu lige rundt om hjørnet, og det begynder lige på og hårdt. Allerede den 3. januar er vi i kamp igen, når vi spiller ude mod Ajax København, og blot to dage senere tager vi imod norske Storhamar i EHF Cup-puljespillet. Der er knald på for tiden, men vi glæder os til at se, hvad det nye år kan bringe - og ikke mindst glæder vi os til at se eller gense jer alle sammen i IBF Arena.

Nu er min taletid vist opbrugt. Tusind tak til alle for et godt 2019 - og vi ses i 2020!

De bedste nytårshilsner,

Simon Mølhede Hørdum, administrationschef